duminică, 12 august 2012

Recenzie: Blestemul din Swoon-Nina Malkin


Am primit aceasta carte de la Libraria Online Libris, pentru a o recenza, carora le multumesc foarte mult pentru ca mi-au dat sansa de a o citi.
 Nu uitati ca Libris este cea mai mare librarie online din tara noastra, unde puteti gasi si carti in engleza la cele mai avantajoase preturi, doar AICI sau accesand pagina blogului din dreapta sus, ''carti in engleza'', de unde veti fi redirectionati direct pe site-ul librariei, la cartile scrise in limba engleza. Lectura placuta!

Desi cartea aceasta ajunsese de ceva timp la destinatie, treaba a fost complicata pentru ca -surpriza!- nu eram eu la destinatie, sa o pot citi, pentru ca asa cum stiti si voi, am fost plecata intr-o bine-meritata vacanta in tara pastelor.
Asa ca am ajuns sa o citesc dupa ce am venit acasa.


 Trebuie sa va marturisesc ca inainte de a decide ca -gata!- asta e cartea pe care vreau sa o citesc, m-am informat putin pe alte bloguri, am scormonit nitel recenziile si am fost dezamagita sa vad ca multa lume nu prea a avut-o la suflet. Mai ales pentru ca mie mi-a placut mult.
Intr-adevar, nu este o capodopera literara, insa povestea in sine te captiveaza, de la prima pagina pana la ultima, iar la final este mai mult decat posibil sa-ti dai seama ca te-ai atasat de personaje, cum mi s-a intamplat mie, si ca vrei sa citesti mai mult(muuuult mai mult).

Povestea incepe cand...
Pen, verisoara lui Dice(toata lumea are nume monosilabic in Swoon) cade din copac si cumva, in timpul caderii, in corpul ei ''se muta'' Sinclair Youngblood Powers(Sin), o fantoma a adevaratului Sin, care se nascuse cu cateva secole inainte de momentul prezent, in anul Domnului 1751. Din toti oamenii, Dice e singura care a vazut diferenta(datorita darului ei special) dintre Pen de atunci si Pen de acum(cea posedata de Sin), iar intre ea si Sin se creeaza un fel de conexiune, amandoi simt o apropiere unul fata de celalalt si cu toate ca el este doar umbra celui care a fost odata, mai mult energie decat materie palpabila, Dice se indragosteste de el.

''Mi-am lipit obrazul de al lui. I-am oferit tandretea mea, am devenit perna lui, patul lui. Insa tot imi era frica de el -de cine era, de ceea ce era-, frica tinuta in frau de bucuria pura de a fi in bratele lui. ''


Problema este ca Sin a revenit in lume avand un scop puternic si bine ascuns la inceput, acela al razbunarii, de aceea incepe sa creeze nenumarate probleme inainte ca Dice sa realizeze adevaratul motiv al razbunarii.
Constienta ca nu ar putea si ca nici nu ar trebui sa existe o relatie intre ea si Sin si ca el are de gand sa distruga intreg oraselul Swoon, Dice decide sa taie raul de la radacina: sa-l scoata pe Sin din corpul lui Pen, sa uite de el si sa mearga mai departe.
 
Daca ar fi atat de usor pe cat pare... 

Cu un ritual gresit din start, ea nu reuseste decat sa incurce lucrurile: il reanimeaza pe Sin, transformandu-l intr-un golem, ceea ce e si mai rau decat inainte, pentru ca acum are puterea lui proprie de a face exclusiv orice doreste, cu cateva mici exceptii.

''E ciudat cum poti sa dai impresia ca ignori pe cineva, in timp ce, de fapt, in interior, iti controleaza toate legaturile sinapselor, fiecare celula si fiecare bataie a inimii. De-as fi putut sa-mi controlez sentimentele! Furie, frica, neincredere-toate erau prezente si se justificau. Dar simteam si compasiune. Viata lui fusese curmata, asa ca profitase de o a doua sansa. Intr-adevar, se jucase cu mine de parca as fi fost o marioneta, dar nu aveam si eu un folos din asta? Fiindca, oh, oh, oh, cat il doream!''

Avand mai multa libertate decat avea cand era in corpul lui Pen, Sin incepe razbunarea. Si nu iarta pe nimeni... Toti cei care i-au gresit cand era in viata(mostenitorii lor), incep sa simta furia lui zdrobitoare...

  Ce mi-a placut + ce nu mi-a placut…
Mi-au placut personajele, felul in care sunt construite, iar Dice e pur si simplu fermecatoare. Rebela si exhibitionista de felul ei, nu-i sta nimic in cale, iar plictiseala adusa de mutarea din imensul New York in micul orasel Swoon, face din ea o tipa si mai supusa experimentarii.

Mi-a placut stilul de scriere, fara inflorituri, direct si sincer, ai impresia ca citesti un jurnal.
Nu mi-a placut insa faptul ca autoarea a uitat ca aceasta este o carte pentru adolescenti si a folosit unele cuvinte care nu ar fi trebuit sa ajunga intr-o carte YA.

  Recomand cartea pentru ca...
O veti indragi. Chiar daca la inceput veti fi confuzi in legatura cu unele lucruri(unul din ele presimt ca va fi in legatura cu Ruby sau cu Hannah ;) ), pana la finalul cartii veti ajunge sa indragiti atat cartea cat si personajele si sunt sigura ca va veti atasa de ele. Vorbesc din proprie experienta. :D



Nota: 4/5
 Puteti  citi date despre autoare precum si interviul cu aceasta AICI, intr-un alt articol care se regaseste pe acest blog. 

Ati citit cartea? Cum vi s-a parut? :) 

4 comentarii:

  1. Si eu incerc sa pun mana pe ea de ceva vreme >:)

    frumoasa recenzie! :x

    RăspundețiȘtergere
  2. eu o am in biblioteca de ceva timp, dar din cauza catorva impresii am cam amanat-o...
    dar acum, datorita recenziei tale frumoase si a impresiilor tale, cred ca o voi citi cat mai curand.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie mi-a placut cartea, desi am auzit unele opinii negative despre ea. E drept ca uneori se comportau cam stupid unele personaje, dar in mare chiar a fost draguta.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea! ;)