marți, 5 februarie 2013

vALLuntar 2, sau cum sa ajuti citind.


Anul trecut, cam tot pe vremea asta, s-a desfasurat campania vALLuntar, o campanie de succes prin care bloggerii puteau ajuta citind. Comentariile adunate la recenziile lor se transformau in minute de voluntariat la un centru ales de bloggerii cu cele mai multe minute, voluntariat practicat de catre cei de la editura ALL.
 La prima ediţie a campaniei s-au implicat 150 de bloggeri, s-au citit 280 de cărţi şi s-au adunat 200 de ore de voluntariat. A fost foarte apreciata campania, nu numai in mediul online, ci peste tot.

Iata ca de ieri, a inceput si partea a doua. De data aceasta, pentru 15 comentarii acumulate la recenziile bloggerilor, acestia vor primi un copacel pe care vor trebui sa-l planteze ei insisi. Daca se depaseste pragul de 15 comentarii, celelalte vor fi cumulate cu comentariile de pe alte bloguri, iar copaceii vor fi plantati de cei de la ALL.  Frumos, nu? Mie mi se pare o idee foarte buna si cred ca si de data aceasta campania va fi insotita de succes.

Am atasat mai jos articolul oficial, ca sa va puteti informa mai bine. :)


Pentru a putea participa în campania vALLuntar:
- trebuie să aveţi de cel puţin un an un blog activ (să scrieţi * corect gramatical* minimum un post pe săptămână) în limba română.
- să trimiteţi, în perioada 4 – 17 februarie, un e-mail la adresa loredana.modoran@all.ro în care să specificaţi blogul avut, de cât timp scrieţi pe el, ce carte/cărţi de pe site-ul www.all.ro vă doriţi pentru recenzie şi datele de livrare (adresă completă şi număr de telefon).
Fiecare blogger poate cere maximum două cărţi de pe ww.all.ro. Pot intra în campanie şi recenzii la cărţile ALL achiziţionate de blogger.
Nu vor fi luate în calcul cererile bloggerilor care s-au înscris în prima ediţie a campaniei vALLuntar şi nu au respectat angajamentele luate, precum şi cererile sosite în afara perioadei 4 – 17 februarie.
Cărţile vor fi expediate prin curier, în limita stocului disponibil, în intervalul 18 – 24 februarie.


Se vor lua în considerare:
- doar posturile ce conţin recenzii la cărţile ALL, publicate pe blogul personal în perioada 24 februarie – 23 martie. Posturile din afara perioadei, precum şi republicările unei recenzii mai vechi, nu se iau în considerare. Recenzia trebuie să conţină o trimitere către adresa url a cărţii de pe www.all.ro. Dacă vreţi să inseraţi fotografii din carte sau pasaje de text, vă rugăm să cereţi acordul editurii.
- doar posturile ce conţin idei personale despre carte. Simpla preluare a descrierii de pe coperta cărţii nu este luată în considerare.
- doar posturile al căror link a fost semnalat pe adresa de email loredana.modoran@all.ro, pe Facebook pe pagina Editura ALL, pe grupul de Facebook vALLuntar sau pe Twitter folosind hashtagul #vALLuntar
- doar posturile la sfârşitul cărora este specificat că articolul face parte din campania vALLuntar iniţiată de Grupul Editorial ALL, cu sprijinul ROMSILVA.

Validarea comentariilor:
- Comentariile de pe bloguri vor fi validate de către un reprezentant al Editurii ALL la sfârşitul campaniei şi vor fi făcute publice pe allcafe.ro. (Dacă nu vreţi să vă fie folosit numele real, vă rugăm să precizaţi acest lucru şi pseudonimul dorit).
- Dacă un utilizator a dat mai multe comentarii la postul cu recenzia, se va lua în calcul un singur comentariu.

sursa

E o ocazie buna de a ajuta natura, mai ales ca cititul e o indeletnicire extrem de placuta. Am dreptate? :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea! ;)