sâmbătă, 31 martie 2012
Da vina pe... cartea asta ca nu te lasa sa dormi!
Nu am mai postat de mult timp la rubrica asta, dar chiar nu am mai gasit melodii impresionante in ultimul timp. Una singura mi-a bantuit gandurile si viata(si cabina de dus:)) ) in ultima vreme si aceea e ''Da vina pe'', a celor de la Voltaj.
Zorii ma-ntreaba, de ce nu ma culc
Soarele imi spune, ca am stat prea mult
Visele mele, incerc sa strig asa:
“E viata mea”, da vina pe ea!
Soarele imi spune, ca am stat prea mult
Visele mele, incerc sa strig asa:
“E viata mea”, da vina pe ea!
De Ora pamantului se sting luminile!
Sambata, 31 martie, intre orele 20,30 si 21,30, in mii de orase de pe glob, cei care vor sa arate ca le pasa de mediul inconjurator vor stinge luminile. Ora Pamantului, o initiativa pornita din Australia in urma cu 5 ani, a devenit cel mai mare eveniment de mediu din istorie. Earth Hour ne indeamna sa ne luam angajamentul de a ne schimba stilul de viata, pentru a reduce impactul negativ asupra planetei.
In fiecare an, in ultima sambata din luna martie, milioane de oameni, institutii si companii sting luminile timp de o ora, alaturandu-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.Istoria Earth Hour
La initiativa WWF- Australia, pe 31 martie 2007, peste 2,2 milioane de oameni si 2.000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o ora, ca semn al constientizarii problemei schimbărilor climatice. Mii de oameni au iesit atunci pe strazile orasului, sarbatorind Pamantul in diferite feluri: petreceri si concerte fara surse de electricitate, observatii astronomice, picnicuri in familie la lumina lumanarii.
In 2008, orasul Toronto din Canada a anuntat ca se alatura miscarii, si nu a trecut mult, pana cand aproape 400 de orase din 35 de tari s-au mobilizat pentru acest eveniment. Bazat pe indemnul de a stinge lumina pentru o ora, Earth Hour a devenit, in timp foarte scurt, un eveniment global anual, marcat in ultima zi de sambata din luna martie.
Anul trecut, 5200 de orase din peste 135 de tari au stins lumina de Ora Pamantului, raspandind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viata noastra de zi cu zi il are asupra planetei si asupra resurselor naturale.
In 2012, sustinatorii Earth Hour sunt provocati sa faca mai mult: sa-si ia angajamentul de a-si schimba stilul de viata, pentru a-si reduce impactul negativ asupra planetei.
Bistrita este Capitala Earth Hour 2012
Anul acesta, Ora Pamantului a fost precedata de o competitie la care au participat 19 orase din Romania. Concursul organizat de WWF (World Wide Fund for Nature) Romania a fost castigat de municipiul Bistrita, care a devenit Capitala Earth Hour 2012, reusind sa stranga o cantitate de aproape trei ori mai mare de pet-uri decat celelalte doua orase finaliste, Iasi si Timisoara. Competitia a avut in vedere colectarea, intr-un singur loc, a cat mai multor pet-uri, bistritenii reusind sa adune 3.446 de saci plini cu sticle de plastic, care cantareau aproape 17 tone.
Ce ziceti? O sarbatoriti? Eu cred ca o sa-i las pe intuneric pe ai mei:)) Anul trecut am avut norocul sa fiu in centrul Bacaului(plecasem cu o prietena sa facem jogging, noi, Batman si Robin:)) ) si nu stiam de ce era plin centrul orasului de lumanari aprinse. Erau o multime de lumanari, asezate in diferite forme, iar trecatorii se opreau fascinati sa le vada, printre care si eu. Mi-a placut foarte mult, parca traiam o experienta din filme<3,pacat ca nu pot fi si azi acolo:(
P.S: Daca va uitati mai atent la filmulet, veti observa si mesajul lui Ian Somerhalder(Damon din TVD), postat pe twiter in legatura cu acest eveniment mondial.:D
Recenzie ''Uratii''-Scott Westerfeld
Rezumat: Tally este o adolescentă ca oricare alta, care trăiește într-o societate distopică, unde accentul se pune pe frumusețea fizică. Practic, atunci când împlinești șaisprezece ani, alegi să faci sau nu o operație, înscriindu-te automat in categoria "Frumoșilor". Tally este și ea foarte nerăbdatoare să nu mai fie "urâtă", dar prietena ei, Shay, nu este la fel de entuziasmată.
În această lume nu numai Shay se împotrivește acestei perfecțiuni aparente, ci există chiar un grup mai mare ce locuiește in Ținutul de Fier.
Shay fuge acolo în noaptea de dinaintea operației și astfel Tally nu va mai putea face operația decâat atunci când îi va aduce pe toți urâții din Ținutul de Fier.
De aici, totul o ia razna. Tally este forțată să ia anumite decizii foarte rapid, să aleagă între a deveni frumoasă si a-și păstra prietenii.
Ce va alege?
Ce cred eu: A fost interesant să citesc o distopie scrisă de un bărbat, nu mă așteptam sa fie așa bună.
Ideea este că lumea, mai devreme sau mai târziu, se va baza pe aparențe, asta dacă nu se întâmplă deja. Superficialitate si diferențiere.
Eu una, nu am prea înteles-o pe Tally. Chiar dacă ei erau numiți urâți, asta nu înseamnă că erau asa cu adevărat. Erau, practic, cum suntem și noi în ziua de azi, normali. În acea lume, a fi frumos se rezumă, clar, la perfecțiune dusă la extrem.
Tally trece printr-o furtună de sentimente si trăiri contradictorii, e ușor bulversată la un moment dat.
Ce mi-a placut : Clar, ideea de carte distopică mă atrage de la bun început. Mi-au plăcut, desigur, personajele desi, Tally la un moment dat era total la polul opus față de mine.
Coperta: Ca întotdeauna, editura Leda a făcut o treabă excelentă in cazul copertei. Se potrivește foarte bine temei cărții și sunt tare curioasă ce vor face pentru următoarele volume.
Citate: “- Este cel mai rău lucru pe care ţi-l spun, pe care vi-l spun tuturor. [..] cel mai mare rău este făcut înainte ca măcar să pună mâna pe bisturiu. Vi se spală creierul şi vi se spune că sunteţi urâţi.
- Dar suntem. Toată lumea este.
- Prin urmare, tu crezi că eu sunt urât?
Ea îşi întoarse privirea.
- E o întrebare inutilă. Nu e vorba despre indivizi.
- Ba da, Tally. Exact despre asta este vorba.
-Vreau să spun că nimeni nu poate fi..Vezi tu, biologic, suntem lucruri pe care toţi le …
Cuvintele i se opriră în gât.
- Tu chiar crezi că sunt frumoasă?
-Da.
- Mai frumoasă decât Shay?
Rămăseseră amâdoi tăcuţi, cu gurile deschise. Tally pusese întrebarea înainte să apuce săgândească. Oare cum putuse rosti ceva atât de urât?
- Îmi pare rău.
David ridică din umeri, privind în altă parte.
- E o întrebare dreaptă. Da, cred.
-Ce crezi?
- Că eşti mai frumoasă decât Shay.”
*Recenzenta: Oana Ungureanu
Fragmente ''Ratacire'', Lauren Kate
Am citit acum cateva zile ''Ratacire'', cel de-al doilea volum al seriei ''Damnare''. Mi-a placut mai mult ca primul, de aceea am extras multe fragmente(desi initial selectasem mai multe:D) Urmeaza si recenzia ei, in zilele urmatoare, de altfel si recenzia cartii ''Ma sinucid altadata'', de Kerstin Gier, o carte fenomenala.:D
„Deci Shelby era un fel de inger. Ciudat. Nu parea si nici nu arata a inger. Nu era stralucitoare ca Daniel, Cam sau Francesca. Nu avea magnetismul lui Roland sau al lui Arriane. Parea grosolana si uracioasa.
„Deci Shelby era un fel de inger. Ciudat. Nu parea si nici nu arata a inger. Nu era stralucitoare ca Daniel, Cam sau Francesca. Nu avea magnetismul lui Roland sau al lui Arriane. Parea grosolana si uracioasa.
-Deci e un fel de liceu particular pentru ingeri, spuse Luce. Dar de ce? Mergi la facultatea de ingeri dupa aceea?
-Depinde de ce are nevoie lumea. Multi isi iau un an sabatic si se inscriu in Corpul Nefilimilor. Calatoresti, flirtrezi cu strainii etc. Dar asta pe timp de pace relativa. Acum, pai…
-Acum ce?
-Ma rog. Vorbele ii stateau pe limba. Depinde cine esti. Lumea de aici are puteri diferite, adauga ea parand ca-i ghiceste gandurile lui Luce. Mai mici sau mai mari, in functie de arborele genealogic. Dar, in cazul tau…
Partea asta o stia si Luce
-Eu sunt aici doar datorita lui Daniel.
Shelby isi arunca servetelul pe farfuria goala si se ridica.
-Un mod impresionat de a te prezenta, Luce. Fata al carei prieten mare si tare a tras niste sfori.
Asta era ce credea toata lumea de aici despre ea? Era adevarat?
Shelby se intinse si lua ultima bucata de placinta de pe farfuria lui Luce.
-Daca vrei un fan club Lucinda Price, sunt sigura ca o sa gasesti unul aici. Doar sa nu ma inscrii si pe mine in el, OK?”
„-Buna, spuse Luce incet. Asta era ceva nou, Aaa…
-N-o baga in seama, tocmai a baut vreo tona de cafea.
Jasmine vorbea cam de trei ori mai incet decat Dawn. Ce vrea sa spuna e ca ne pare bine sa te cunoastem.”
-Serios?
Luce isi trosni incheieturile degetelor.
-Mai intrebi? Zise Dawn, desi Luce se astepta in continuare ca ele sa puna la cale vreo farsa. Sa mori iar si iar? OK, asta te face sa vrei sa fii cu el si mai mult? Sunt sigura ca da. Si cand focul te mistuie… Inchise ochii, isi duse o mana la stomac si apoi in sus, strangand pumnul in dreptul inimii.
Mama imi spunea povestea cand eram mica.
Luce era socata. Se uita pe terasa insorita sa vada daca nu le auzea cineva. Ca tot venise vorba despre foc, probabil ca obrajii ii erau rosii ca sfecla acum.”
„-Luce, spuse Miles, intrerupandu-i sirul gandurilor, adevarul este ca toata lumea te priveste curioasa pentru ca am auzit cu totii despre tine si Daniel, dar nimeni nu stie povestea reala.
-Asa ca in loc sa ma intrebe…
-Ce? Daca voi chiar o faceti pe nori? Sau daca ''gloria'' lui frenetica te copleseste cu totul… Se opri vazand expresia ingrozita de pe fata lui Luce, apoi inghiti in sec. Iarta-ma, vreau sa spun ca ai dreptate, au transformat totul intr-o adevarata legenda. Ceilalti, adica. Eu macar incerc sa nu fac speculatii de genul asta.
Miles puse jos ceasca de ceai si fixa cu privirea servetelului. Poate ca era o chestiune prea personala.”
„Mai era posibil sa fie, pur si simplu, normala si fericita?
Ce naiba trebuia sa se intample pentru ca Luce sa fie multumita cu viata ei, asa cum parea sa fie cineva ca Miles? Mintea ei revenea mereu la Daniel. Si stia raspunsul: singura solutie pentru a duce o viata lipsita de griji era sa nu-l fi intalnit niciodata pe Daniel. Sa nu fi cunoscut niciodata iubirea adevarata”
„Luce se apleca mai aproape de fereastra mesagerului si se vazu pe ea inotand intr-un costum de baie galben. Parul lung ii flutura in jurul corpului, plutind pe apa ca un nimb negru si adanc. Daniel isi mai arunca privirea si la ea, dar continua sa se uite in sus. Muschii de pe piept erau incordati. Luce avu presentimentul ca stia deja motivul.
Cerul se umplea de mesageri, ca un card de ciori negre imense, atat de dens, ca bloca lumina soarelui. Luce cea de demult nu vazu si nu simti nimic. Dar simpla vedere a acelor mesageri zburand si adunandu-se in aerul umed al padurii tropicale din imaginea generata de mesager o facu pe Luce cea de acum sa se simta ametita.
- Ma faci sa te astept o vesnicie, ii spuse Luce de demult lui Daniel. O sa inghet aici.
Daniel isi lua privirea de la cer si se uita la ea, cu chipul schimonosit. Buzele ii tremurau si era alb ca vantul.
-N-o sa ingheti, ii spuse.
Daniel isi stergea lacrimile? Inchise ochii si se cutremura. Apoi, ridicand mainile deasupra capului, se desprinse de stanca si se cufunda in apa. Reaparu la suprafata o clipa mai tarziu, si Luce de demult inota catre el. Isi incolaci bratele in jurul gatului lui, cu fata radiind de fericire. Luce privea totul cu o senzatie de rau amestecata cu satisfactie. Voia ca egoul sentiment inocent de apropiere extatica de persoana pe care o iubea. Dar stia, la fel ca Daniel, la fel ca roiul de mesageri, ce avea sa se intample in momentul in care Luce isi lipea buzele de ale lui Daniel. Daniel avea dreptate: nu avea sa inghete. Avea sa arda intr-o terifianta izbucnire de flacari.
Si Daniel avea sa ramana s-o jeleasca.
Si nu era singurul. Fata asta avea o viata, prieteni si o familie care o iubea, care aveau sa fie devastati de pierderea ei.
Deodata, Luce se infurie. Se infurie pe blestemul care plana asupra ei si asupra lui Daniel. Fusese inocenta, lipsita de putere; nu intelesese nimic din ceea ce avea sa se intample. Inca nu intelegea de ce se intampla, de ce trebuia de fiecare data sa moara atat de repede dupa ce-l intalnea pe Daniel.”
„Mesagerul se mari, coborand la picioarele lui Luce ca un petic gros, de stofa lasat sa cada. Privind pe furis, vazu o alta umbra mai mica, maronie, plutind deasupra celei mari, mai inchise, urmarindu-i miscarile, ca si cum o randunica ar fi zburat in rand cu un soim. Ce urmarea oare?
-Incredibil, sopti Miles.
Luce incerca sa ia cuvintele lui Miles ca pe un compliment. Lucrurile astea care o terorizasera toata viata, care o facusera sa se simta mizerabil? De care se temuse intotdeauna? Acum o slujeau. Ceea ce era intr-adevar incredibil. Nu se gandise la asta pana cand nu vazuse chipul lui Miles. Pentru prima data, se simti puternica.
Isi controla respiratia si ghida incet umbra de pe tavan in mainile ei. Odata ce mesagerul cel mare fu aproape, cel mic cobori la podea ca o arcuire aurie a luminii de la fereastra, amestecandu-se cu scandurile pardoselii. Luce lua mesagerul de margini si isi tinu respiratia, rugandu-se ca mesajul din interior sa fie mai inocent decat cel din ziua precedenta.''
„Cand se intoarse catre ea, expresia lui ii trada agonia.
Ca si cum Luce i-ar fi strapuns inima cu un cutit. Isi indoi genunchii, isi dadu drumul la aripi si zbura in noapte. O clipa mai tarziu, arata ca orice alta stea pe cerul sclipitor al noptii.”
„Daniel era la ea acasa. La o aruncatura de bat de parintii ei. Cum ar reactiona ei daca ar sti cine era el, de fapt? Cum sa il prezinte pe baiatul care era responsabil de o mie dintre mortile ei, de care era atrasa ca un magnet in cea mai mare parte a timpului, care era imposibil si evaziv, si secretos si uneori chiar ticalos, a carui dragoste nu o intelegea, care era frate cu dracu’, pentru numele lui Dumnezeu, si care poate ca nu o cunostea deloc – daca isi imagina ca era o idee buna sa apara aici neinviat, insotit de acel demon…
-Ce cauti aici? Vocea ei era seaca, pentru ca nu putea vorbi cu Daniel fara sa vorbeasca si cu Cam, si nu putea vorbi cu Cam deoarece ii venea sa ii dea cu ceva in cap.
Cam rosti intr-un final:
-La multi ani si tie de Ziua Recunostintei! Am auzit ca asta este locul cel mai potrivit pentru a sarbatori.”
„Asta conta mult pentru Luce, care isi trecu privirea roata in jurul mesei si isi dadu seama ca, in ciuda tuturor, si ea se distra. Roland facea un adevarat spectacol vorbind cu un crevete spre Molly, care radea poate pentru prima data in istorie. Cam se purta foarte grijuliu cu Callie, oferindu-se chiar sa-i puna unt pe rulou, dar ea il refuza cu sprancenele incruntate si clatinand din cap. Shelby manca de parca se antrena pentru vreo competitie. Si cineva o tot atingea pe Luce cu piciorul pe sub masa. Ea intalni ochii violeti ai lui Daniel. Acesta ii facu cu ochiul, si ea simti brusc fluturi in stomac.
Era ceva remarcabil la acest grup. Era cea mai animata zi a Recunostintei pe care o avusesera de cand murise bunica lui Luce, iar familia Price incetase sa mai mearga in Louisiana de sarbatori. Aceasta era familia ei acum: toti acesti oameni, ingeri, demoni si ce altceva mai erau ei. La bine si la rau, complicati, inselatori, plini de suisuri si de coborasuri si uneori chiar distractivi. Dupa cum spusese tatal ei, asa e viata.
Si, pentru o fata care avusese ceva experienta cu moartea, viata era lucrul pentru care Luce era dintr-odata extrem de recunoscatoare.”
„Numai doua sageti ramasesera in curte: cea cu care o omorase Molly pe proscrisa si pe care o avea Daniel si cea pe care o gasise Cam pe plaja la inceputul armistitiului. Ar fi inamici in momentul asta – doua arcuri, doua sageti si doi inamici de moarte.
Dar nu. Nu inca. Trebuiau sa elimine prea multi altii inainte sa se infrunte iar unul pe celalalt.”
„Luna aparu din spatele unui nor. Umbra lui Daniel mai zabovi pe iarba de la picioare. O privi cum se mareste un pic, apoi incepu sa scoata mesagerul din ea. Cand masa rece si intunecata il atinse, Daniel isi dadu seama ca nu mai calatorise in timp de multa vreme. Nu-i statea in fire sa priveasca in urma.”
vineri, 30 martie 2012
Recenzie ''A 16-a luna'', Kami Garcia & Margaret Stohl
Rezumat:
”A 16-a luna” este o carte scrisa de doua autoare: Kami Garcia si Margaret Stohl.
Ethan era un simplu baiat care locuia in Gatlin. Ii murise mama in urma unui accident, iar tatal lui s-a cufundat in biroul lui, pretinzand ca scrie mari romane. In timp ce totul decurge normal in oras, apare o fata noua, Lena, care nu e placuta de nimeni din acel oras. Dar Ethan incearca sa fie amabil si dragut cu ea. La inceput cei doi sunt simpli prieteni, dar dupa toate astea, prietenia lor devine o dragoste adevarata. Insa dragostea lor are si urcusuri si coborasuri, reusind amandoi sa descopere secrete din trecutul Lenei.
Opinia personala: Dupa mine “A 16-a Luna” a fost o carte foarte reusita. Se vede foarte bine munca celor doua autoare, care au facut o treaba excelenta. Cred ca aceasta carte o pot clasa printre primele 5 carti in topul personal. Undeva langa “Eve” si “Jocurile Foamei”. Este o carte extraordinara!
Citate:
1.“Am cazut la pamant cand am auzit vocea Lenei, sau am crezut ca am auzit-o.
-Stai dracului departe de prietenul meu, vrajitoareo!
“Prieten”
Asta eram eu?
Am incercat sa zambesc. In schimb, am lesinat.”
2. Un citat care m-a emotionat mult :
”Eu imi pierdusem mama, insa eu nu ma pierdusem. Ea ma ancorase de Amma, de tatal meu, de Link, de districtul Gatlin, inainte sa plece. O simteam pe strazi, in casa, in biblioteca, pana si in camera. Lena nu avusese niciodata asta. Era emancipata si complet neancorata, cum ar spune Amma, precum feriboturile saracilor din mlastina.
Vroiam ca eu sa-i fiu ancora. Insa chiar acum, nu credeam ca cineva putea fi ancora ei.”
3.”-Nu te-am iubit niciodata mai mult decat o fac chiar in aceasta secunda. Si nu te voi mai iubi niciodata mai putin decat o fac chiar in aceasta secunda.
-E o promisiune?
Am strans-o de mana.
Nu-mi da drumul.
Niciodata.”
Ce mi-a placut la aceasta carte: Aceasta carte mi-a placut foarte mult, deoarece este o carte ceva mai apropiata de o carte normala. Este ca o carte de dragoste care se si poate intampla in realitate. Neluand in considerare partea fictiva. Povestea lor de dragoste este una spectaculoasa, care m-a facut sa citesc continuu cartea.
Urmatorul volum se va numi ''A 17-a luna'' si speram ca va aparea cat mai curand:D
*Recenzenta: Carla Rofel
Precomanda o carte
Dupa cum stiti, precomenzile la Leda sunt insotite si de niste surprize placute, 25% reducere si transport gratuit! Cine nu iubeste transportul gratuit?:))
*Dati click pe imagini pentru a precomanda o carte:)
In curand la Leda
CLUBUL V de Kate Brian – ediţie de buzunar distribuită pe 10 aprilie 2012 cu revista Bravo
Când Victoria Treemont, cea mai respectată locuitoare din Ardsmore, Pennsylvania, moare, lasă în urmă o bursă de 160 000 de dolari care urmează să zguduie mica lume a elevilor liceului din oraş. Căci cerinţa cea mai importantă este ca acela care o va obţine să fie „un exemplu de puritate a sufletului şi a trupului”. Iar toată lumea pare să fie de acord că asta nu poate însemna decât un singur lucru: că elevul/eleva care primeşte bursa trebuie să-şi dovedească fidelitatea faţă de marea „V”.
Într-un efort de a-şi proclama „puritatea” în faţa întregii şcoli, Mandy înfiinţează Clubul Virginităţii. Prietenele ei sunt de acord că un club social este o idee grozavă, dar să fie de acord şi cu păstrarea marii „V” până la absolvire pare să fie o cu totul altă problemă. Pentru că fiecare ascunde câte un secret. Ceva important!
Iar secretele lor le-ar putea costa mult mai mult decât o simplă bursă…
Într-un efort de a-şi proclama „puritatea” în faţa întregii şcoli, Mandy înfiinţează Clubul Virginităţii. Prietenele ei sunt de acord că un club social este o idee grozavă, dar să fie de acord şi cu păstrarea marii „V” până la absolvire pare să fie o cu totul altă problemă. Pentru că fiecare ascunde câte un secret. Ceva important!
Iar secretele lor le-ar putea costa mult mai mult decât o simplă bursă…
„Foarte amuzant, cu un final fericit!” – MIZZ
„Un basm frumos cu o formă modernă – pentru prinţesele de pretutindeni!” – THE SUNDAY TIMES
Cartea va avea 368 pagini, formatul 10,5 x 17,5 cm, iar preţul revistei Bravo plus Clubul V va fi de 10,99 lei.
KATE BRIAN este pseudonimul literar al lui Kieran Scott (n. 1974), scriitoare americană cunoscută pentru cărţile sale de succes pentru tineri, precum şi pentru romanele chick-lit. Celebritatea i-a adus-o seria Private, devenită bestseller New York Times şi USA Today, urmată de spin-off-ul Privilege. Printre cele peste douăzeci şi cinci romane ale autoarei se mai numără Sweet 16, Fake Boyfriend, The Princess and the Pauper, The Book of Spells, precum şi o serie de cărţi publicate sub nume propriu sau sub pseudonimul Emma Harrison (actorii ei preferaţi fiind Emma Thompson şi Harrison Ford).
Născută în Montvale, New Jersey, Kate Brian a absolvit Universitatea Rutgers cu o licenţă în engleză şi jurnalism. Timp de patru ani a lucrat ca redactor, după care şi-a dedicat tot timpul scrisului. Locuieşte în New Jersey, împreună cu soţul şi fiul ei.
Născută în Montvale, New Jersey, Kate Brian a absolvit Universitatea Rutgers cu o licenţă în engleză şi jurnalism. Timp de patru ani a lucrat ca redactor, după care şi-a dedicat tot timpul scrisului. Locuieşte în New Jersey, împreună cu soţul şi fiul ei.
Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa www.privatetheseries.com
Prima dragoste a lui Clay Jensen îşi înregistrează ultimele cuvinte…
Clay Jensen se întoarce acasă de la şcoală şi găseşte pe verandă un pachet ciudat, adresat lui. Înăuntru descoperă mai multe casete înregistrate de Hannah Baker – colega lui de care era îndrăgostit –, care s-a sinucis cu două săptămâni în urmă.
Vocea lui Hannah îi dezvăluie că există treisprezece motive pentru care a decis să-şi pună capăt vieţii. Clay este unul dintre ele. Dacă va asculta casetele, va afla şi de ce.
Clay îşi petrece noaptea străbătând oraşul, cu Hannah pe post de ghid. Devine martor la durerea ei şi află adevărul despre el însuşi – un adevăr pe care nu şi-a dorit niciodată să îl înfrunte.
„Totul contează”, susţine Hannah şi explică apoi cum s-a înlănţuit totul, cum bulgărele de zăpadă a devenit din ce în ce mai mare, cum zvonurile împotriva cărora n-a reuşit să lupte s-au tot înmulţit până ce a simţit că nu mai poate face faţă.
Cele treisprezece motive este, cu siguranţă, un roman care te pune pe gânduri şi care te va face să-i priveşti cu mai multă atenţie pe cei din jur. Vei înţelege de ce cuvintele pot să doară mai mult decât crezi, dar şi – alese cu grijă – să aline.
Iar, în final, când vei închide cartea – pe care o vei urî sau iubi, dar lectura ei nu te va lăsa indiferent – şi vei trage linie, vei descoperi, paradoxal, o minunată pledoarie pentru viaţă – treisprezece motive pentru care e frumoasă şi merită trăită.
Roman tradus până în prezent în 32 de limbi
- Bestseller New York Times şi Publishers Weekly
- Distins cu California Book Award
- Inclus de YALSA (Young Adult Library Services Association) din SUA pe lista Celor Mai Bune Cărţi pentru Tineri
- Finalist în competiţia Original Voices organizată de Borders
- Selectat de Barnes & Noble în Top 10 al Celor Mai Bune Cărţi pentru Tineri
- Nominalizat de International Reading Association la categoria Young Adults’ Choices
- Nominalizat de Chicago Public Library la categoria Cele Mai Bune Cărţi
- Nominalizat de Association of Booksellers for Children din SUA la categoria Cele Mai Bune Cărţi
- Selectat de Chicago Public Library pe lista Celor Mai Bune Cărţi
- Recomandat de editorii de la Kirkus Reviews
- Recomandare Book Sense Pick
În curând, un film produs de Universal Studios, având-o în rolul principal pe Selena Gomez.
„Cele treisprezece motive este deopotrivă mister, elogiu şi sărbătoare. De douăzeci-treizeci de ori am închis cartea când o propoziţie, o imagine sau un dialog erau prea frumoase sau prea dureroase. Dar, cuprins de teamă şi curiozitate, mă întorceam mereu la această carte extraordinară. Şi ştiu că, în anii ce vor veni, mă voi întoarce adesea la ea.” – Sherman Alexie
„Din când în când, dai peste o carte pe care nu ţi-o poţi scoate din minte, una la care trebuie să te întorci în grabă dacă eşti nevoit să o laşi din mână din vreun motiv anume. Cele treisprezece motive este una dintre acele cărţi şi numărul unu pe lista mea de lecturi obligatorii.” – Ellen Hopkins
„Un strălucit roman de debut, care îi va face pe cititori să simtă remuşcări faţă de Hannah, vină faţă de Clay şi speranţă faţă de lecţia stăruitoare a romanului.” – Bookazine
„Pleacă de la o premisă foarte inteligentă, are o voce narativă puternică şi reuşeşte perfect să întreţină suspansul. N-o veţi putea lăsa din mână. Jay Asher este un excelent povestitor.” – Chris Crutcher
„Durerea lui Hannah este sfâşietoare prin concreteţea ei, iar cititorul este aruncat într-o lume în care totul se leagă într-o complexă, dar brutală ţesătură de evenimente, oameni şi locuri. Asher a creat un fascinant studiu de personaj şi pătrunde cu o privire sfredelitoare în sufletul unui om care ar face această alegere nefericită. Un debut strălucit şi fascinant al unui nou autor talentat.” – Kirkus Reviews
„Dacă anul acesta aveţi ocazia să citiţi doar o singură carte, aceea ar trebui să fie Cele treisprezece motive. Este tristă, minunată, sfâşietoare şi plină de speranţă în acelaşi timp…” – Teens Read Too
Cartea va avea 320 de pagini pe formatul 13 x 20 cm, va fi cartonată (fără supracopertă) şi va costa 39,90 lei, preţ de listă. La precomandă, veţi beneficia de reducerea de 25% şi de transportul gratuit.
JAY ASHER s-a născut în Arcadia, California, şi a crescut într-o familie care i-a încurajat toate talentele, de la cântatul la chitară la scris. A lucrat ca bibliotecar şi librar înainte de publicarea romanului său de debut, Cele treisprezece motive, care a ajuns pe lista de bestselleruri a publicaţiilor New York Times şi Publishers Weekly şi a fost tradus până în prezent în 32 de limbi.
Pentru mai multe informaţii despre carte şi autor, accesaţi www.thirteenreasonswhy.com şi jayasher.blogspot.com
ADEVĂR SAU PROVOCARE, volumul 2 din seria Jocul minciunii de SARA SHEPARD
Cum ar fi dacă ai simţi că viaţa îţi este ameninţată?
Ce-ai face ca să te salvezi?
Ai fi în stare să te dai drept altcineva?
Niciodată nu spune niciodată!
Ce-ai face ca să te salvezi?
Ai fi în stare să te dai drept altcineva?
Niciodată nu spune niciodată!
Viaţa mea perfectă era o minciună.
Acum aş face orice ca să dezvălui adevărul.
Acum aş face orice ca să dezvălui adevărul.
Până nu demult, aveam tot ce-şi poate dori o fată: prieteni extraordinari, un iubit superdrăguţ, o familie iubitoare. Dar niciunul din ei nu ştie că am dispărut – că sunt moartă. Ca să rezolve misterul morţii mele, sora mea geamănă pierdută cu mult timp în urmă, Emma, se dă drept mine. Doarme în camera mea, poartă hainele mele şi-i numeşte pe părinţii mei Mama şi Tata.
Iar ucigaşul meu îi urmăreşte fiecare mişcare.
Îmi aduc aminte foarte puţine lucruri despre viaţa mea, numai câteva flash-uri, aşa că nu pot decât s-o urmăresc pe Emma, care încearcă să afle cum şi unde am dispărut.
Iar ucigaşul meu îi urmăreşte fiecare mişcare.
Îmi aduc aminte foarte puţine lucruri despre viaţa mea, numai câteva flash-uri, aşa că nu pot decât s-o urmăresc pe Emma, care încearcă să afle cum şi unde am dispărut.
Dar cu cât sapă mai adânc, cu atât mai mulţi suspecţi găseşte. Se pare că eu şi prietenele mele jucam o mulţime de jocuri – jocuri care distrugeau vieţile altora. Oricine ar fi putut dori să se răzbune… şi să ne vadă pe mine – şi acum şi pe Emma – moarte.
Cartea are 320 de pagini, formatul 13 x 20 cm, este cartonată fără supracopertă si costă 39,90 lei, preţ de listă. La precomandă beneficiaţi de reducerea de 25% si de transport gratuit.
Sunteţi provocaţi să nu rataţi al doilea volum din Jocul minciunii, noua serie fascinantă scrisă de autoarea bestsellerului Micuţele mincinoase.
Se anunţă răsturnări de situaţie spectaculoase!
SĂ CONTINUE JOCUL MICIUNII!
SĂ CONTINUE JOCUL MICIUNII!
ADEVĂR SAU MINCIUNĂ?
Pentru cele mai proaspete bârfe, noutăţi şi secrete, vizitaţi site-ul www. lyinggame.com
Trailerul serialului Jocul minciunii, produs de ABC Family:
Abonați-vă la:
Postări (Atom)