sâmbătă, 4 februarie 2012

Recomandarea saptamanii-The help(Culoarea sentimentelor)

Am vazut acest film acum cateva saptamani si din cate am vazut anul acesta, cred ca e cel mai bun. M-a impresionat cat de fatarnici erau ''albii'' si cat de multe restrictii le puneau negrilor doar pentru culoarea pielii, in ciuda faptului ca acestia erau cei care le ingrijeau casa si copii, chiar mai mult decat o faceau ei. Mi-a placut, e diferit de filmele nesarate care au aparut in ultimul timp.


Cu: Emma Stone, Bryce Dallas Howard, Viola Davis
Nota IMDB: 8.7/10
Premii: 3 nominalizări Oscar, 4 nominalizări şi un premiu Globul de Aur

 Eugenia “Skeeter” Phelan tocmai a absolvit colegiul şi redactează o rubrică de sfaturi pentru îngrijirea casei într-un ziar local, ajutată de Aibileen, servitoarea unei bune prietene. În scurt timp, tânăra jurnalistă porneşte un proiect clandestin, inspirat de istoriile de viaţă ale lui Aibileen şi ale lui Minny Jackson, buna sa prietenă, care se confruntă cu aceleaşi probleme. Cele trei femei împărtăşesc în şoaptă poveştile lor, răstoarnă regulile sociale ale acelor timpuri şi se expun astfel riscului de a fi marginalizate de societatea în care trăiesc.

Dezvăluirile şoptite, dar curajoase ale protagonistelor  se transformă astfel în proiectul editorial care stă la baza unor schimbări sociale. În acest fel, cele trei personaje îşi fac auzită vocea şi, în acelaşi timp, dezvăluie condiţia socială a servitoarelor de culoare, un subiect tabu pentru acele timpuri.

 Filmul este bazat pe romanul omonim, “The Help”, un bestseller lansat în 2009 şi lăudat de critici, care a rămas în Topul “New York Times” al celor mai vândute cărţi timp de 103 săptămâni. Romanul a fost publicat  şi la noi, la  Editura Univers.
 ~~*~~
AICI daca vreti sa cumparati cartea "The Help" de Kathryn Stockett la pretul de 45 de lei. 
AICI daca vreti sa vizionati filmul online subtitrat in limba romana.

Sursa-Cinemagia

3 comentarii:

Spune-ti parerea! ;)