vineri, 9 martie 2012

10 carti de pe Strada fictiunii a editurii ALL pe care sigur le vrei

''Mostenirea''-Katherine Webb
Într-o zi ploioasă şi mohorâtă a anului 1905, lady Caroline Calcott, stăpâna domeniului Storton din Wiltshire, dispare în pădure, ducând în braţe un copil abia născut. În prezent, surorile Erica şi Beth Calcott, strănepoatele lui lady Caroline, se întorc la moşie pentru a-şi lua în primire proprietatea, cu haloul ei de secrete.

Aşa începe o saga de familie în care se intersectează poveşti captivante de iubire şi de ură, într-un ţinut sălbatic, de o frumuseţe obsedantă. Cititorul va fi purtat din înalta societate a New York-ului de început de secol XX până în preria nemărginită a Vestului Sălbatic, urmărind cu sufletul la gură destinele unor personaje cu adevărat pasionale.
„O saga care are toate atuurile unui roman de succes: mister, intrigă, istorie şi o casă mare şi veche, plină de poveşti.“
Amanda Ross, Radio Times 

''Ma sinucid alta data''-Kerstin Gier
Geri are aproape treizeci de ani si vede viitorul in negru: e nemaritata, nu are copii,      locuieste cu chirie in apartamentul unei matusi si ramane brusc fara serviciu.                 Dezamagita, hotaraste sa-si incheie socotelile cu viata. Scrie scrisori de adio tuturor    cunoscutilor, in care le spune pe sleau ce crede despre ei, apoi le expediaza. isi           cumpara o rochie rosie, se coafeaza si inchiriaza o camera la un hotel scump, caci       vrea sa sfarseasca in stil mare... insa figura cu somniferele si vodca nu-i iese si pace.    Asa se face ca viata lui Geri devine brusc palpitanta: cum va mai da ochii cu cei care   acum ii cunosc toate secretele?                                                                                  
”Un roman spumos, inteligent, plin de umor, absolut fermecator! Scrisorile de adio ale eroinei sunt extrem de emotionante, dezarmant de sincere. Kerstin Gier a inventat mecanismul perfect de transformare a fiecarei catastrofe intr-o mica binecuvantare.”
Kölner Stadt-Anzeiger

"Fetele din Shanghai''-Lisa Lee 
În 1937, Shanghai-ul este Parisul Asiei: oraşul milionarilor şi al cerşetorilor, al gangsterilor şi al cartoforilor, al artistilor şi al revoluţionarilor. Oscilând între universul familiei tradiţionale şi lumea modernă a cafenelelor sau a cluburilor de noapte, frumoasele Pearl şi May sunt modele pentru artişti – şi duc o viaţă lipsită de griji. Însă când bombele japoneze încep să cadă peste oraşul lor iubit, lumea se face ţăndări. După un periplu care le poartă prin satele cotropite de soldaţi din sudul Chinei, până la Hong Kong şi apoi în America, la „Muntele de Aur”, cele două surori trebuie să înveţe să trăiască din nou. Prinse într-un păienjeniş de prejudecăţi, secrete, minciuni şi trădări, între tentaţiile Lumii Noi şi tradiţiile Cartierului Chinezesc, May şi Pearl îşi găsesc forţa interioară după ce se descoperă una pe cealaltă.

„Povestea captivantă şi personajele exotice îi vor cuceri imediat pe cititori, care vor parcurge douăzeci de ani de iubiri, pierderi şi bucurii alături de ele. O saga de familie modernă şi o lecţie de istorie.” San Francisco Examiner
„Un roman extraordinar, despre sacrificii teribile şi alegeri imposibile… Tragic şi plin de speranţă, în acelaşi timp.”  Publishers Weekly
,,O lectură spumoasă!”  Marie Claire

''Dragostea nu-i de mine''-Federica Bosco
 Monica este cea mai fericita femeie din lume: marea dragoste si alte scenarii de un romantism incurabil au devenit brusc realitate. La un zbor de avion distanta, in Scotia, o asteapta logodnicul indragostit pana-n varful urechilor, cartea ii va fi lansata cu surle si trambite, iar o cariera promitatoare i se asterne in fata. Insa aterizarea nu este atat de lina pe cat ne-am fi asteptat. O fosta sotie, superba si controversata, si un fost iubit, perfect si in sfarsit liber, bantuie mintile protagonistilor. Cand lumea ei de basm este pe cale sa se destrame, Monica trebuie sa ia o hotarare care va schimba totul… 
,,Eroina Federicai Bosco este o adevarata Bridget Jones a Italiei."        
                                                                               Panorama
,,Romanele Federicai Bosco Imi placi la nebunie si Dragostea nu-i de mine pot fi citite ca primele doua parti ale unei trilogii savuroase despre sadismul lui Cupidon."    Il giornale della Toscana


''Clubul iubitoarelor de ciocolata''-Carole Matthews
 Exista un singur lucru fara de care Lucy Lombard nu poate trai: ciocolata. Divina delicatesa poate vindeca orice, de la o inima franta pana la o durere de cap. Pasiunea lui Lucy este impartasita de cele trei prietene ciocoholice: pacifista Autumn, casnica Nadia si focoasa Chantal. Impreuna formeaza un grup select, cunoscut drept Clubul Iubitoarelor de Ciocolata. De cate ori se da alarma, se intalnesc in sanctuarul lor, un paradis al deliciilor pe care incearca sa-l tina departe de ochii lumii. Cu un iubit tradator care promite ca se va schimba, un sot dependent de jocurile de noroc si o casnicie din interes, povestile lor sunt la fel de savuroase ca pralinele, trufele sau tigaretele cu martipan.
„Carole Matthews scrie din tot sufletul! Cititorii vor savura gustul fiecarui cuvant.”  New York Times
„Clubul Iubitoarelor de Ciocolata este o prajitura de roman... Are toate ingredientele necesare: romantism, prietenie, umor si intriga. Serviti cu placere! Este un desert fantastic.”  Sarah Mlynowski
„Ce roman dens si convingator despre iubire, viata si, bineinteles, ciocolata! Cu una dintre cele mai bune scene de razbunare scrise vreodata.”   Melisa Senate
   
''Cadoul''-Cecelia Ahern
Roman nominalizat la Irish Book Awards                                                         
Bestseller aflat pe locul al doilea în topul anului 2008, în Marea Britanie
Lou Suffern este un om de afaceri prosper, surmenat, aflat într-o permanentă bătălie cu secundele. Într-o dimineaţă geroasă, Lou îi oferă o cafea lui Gabe, un om fără adăpost – într-un acces de generozitate care nu îl caracterizează. Mai mult, îl angajează la serviciul de curierat intern.
Cum viaţa personală şi profesională a lui Lou se află la răscruce, iar Crăciunul se apropie, Gabe îi oferă un cadou magic, menit să-i reamintească ce preţios este timpul. Însă oare poate acest om providenţial să-l ajute pe Lou să repare tot ce a stricat, înainte de a fi prea târziu?
În acest roman, Cecelia Ahern construieşte o parabolă a vieţii moderne trepidante, cu un mesaj emoţionant, plin de înţelepciune şi speranţă.


''Vei fi acolo?''-Guillaume Musso
Romanul Vei fi acolo? încearcă să răspundă la o întrebare pe care ne-am pus-o, fără îndoială, de multe ori: dacă ne-am putea întoarce în timp, am avea curajul să facem alegerile opuse? Ne-am putea asuma riscul deturnării propriului destin?         
Elliott este un chirurg de succes din San Francisco, în vârstă de şaizeci de ani, a cărui viaţă se învârte în jurul fiicei lui, Angie. Dar Elliott nu-şi poate găsi pacea sufletească, pentru că Ilena, femeia de care s-a îndrăgostit nebuneşte cândva, a murit în urmă cu treizeci de ani.                                                                               
Aflat în Cambodgia, într-o misiune umanitară, este întrebat de un bătrân localnic: „Dacă ţi s-ar putea împlini o singură dorinţă, care ar fi aceea?” Pentru Elliott, răspunsul nu poate fi decât unul singur: să dea timpul înapoi, pentru a împiedica moartea Ilenei. Însă ceea ce omite Elliott este faptul că orice călătorie în timp funcționează pe principiul dominoului: orice schimbare, oricât de mică, poate declanșa un tsunami al trecutului, care să măture singurele certitudini din prezent.
La fel ca Marc Levy, Guillaume Musso vorbește simplu și firesc despre lucruri capitale, însă este și un mare maestru al suspansului – Vei fi acolo este un trepidant thriller emoțional.
,,Un tânăr scriitor care a marcat profund lumea literară - și încă nu și-a spus cuvântul. Fiți cu ochii pe el!”  Gala
,,Guillaume Musso transformă suspansul în artă literară.” Marie Claire
,,Un roman care ar putea candida la Premiul Romantism Fără Clișee.” Freundin

''Nunta in decembrie''-Anita Shrieve
 Un nou roman puternic despre o nunta, prieteni vechi si o reuniune ce le va schimba vieţile. Un roman rascolitor despre uniuni si reuniuni, alegerile pe care le facem si eterna ispita a cailor pe care nu le-am urmat.                                             
La un han din estul statului Massachussets, sapte fosti colegi de liceu se aduna la o nunta. Nora, proprietara hanului, a fost nevoita recent sa-si recostruiasca viata in urma decesului sotului ei. Harrison, care simte inca repercusiunile unui teribil accident petrecut cu douazeci si sapte de ani in urma la Academia Kidd, si-a creat un drum in viata alaturi de sotie si cei doi copii ai sai. Agnes, devenita profesor de istorie la Kidd, este inca necasatorita, tanjind sa dezvaluie un secret pe care nu il poate spune, un secret care i-ar soca pe toti. Bridget, mama unui baiat de cincisprezece ani, a acceptat cererea in casatorie a lui Bill, iubitul ei din liceu pe care l-a reintalnit de curand. 
Intr-adevar, Bill este cel care isi doreste foarte tare aceasta nunta si care i-a adunat pe toti laolalta pentru acest uimitor weekend de revelatie si incriminare, iertare si cainta. Cel mai ambitios si miscator roman al Anitei Shreve de pana acum, sondand resorturile motivatiei umane cu eleganta si talentul care au facut din ea “unul din cei mai buni autori ai timpului sau”.

''P.S: Te iubesc''-Cecelia Ahern
 Unii oameni aşteaptă o viaţă întreagă să îşi găsească sufletul pereche, în timp ce alţii par să fie împreună de o viaţă. Holly şi Gerry formau cuplul perfect, cu o căsnicie minunată, înconjuraţi de prieteni şi familie. Lumea era la picioarele lor, iar Holly nu îşi putea imagina viaţa fără Gerry. Până în ziua în care viaţa o obligă să facă acest lucru.
Gerry moare din cauza unei tumori pe creier, iar Holly, rămasă singură, trebuie să înveţe să supravieţuiască. Printr-o “listă” alcătuită din zece scrisori, Gerry o ajută, de dincolo de moarte, să ia viaţa de la capăt. Vegheată ca de un înger păzitor, Holly devine puternică şi independentă, reuşeşte din nou să zâmbească şi chiar să iubească.
“O carte senzaţională care dovedeşte că dragostea adevărată nu moare niciodată.”
Cosmopolitan

''Fata de hartie''-Guillaume Musso
 Tom Boyd este un scriitor celebru, aflat în pană de inspiraţie. Billie este o tânără         frumoasa şi rebelă, cu un simţ al umorului neobişnuit. Dar mai e un amănunt: Billie este chiar eroina romanelor lui Tom. Intr-o noapte, când el se afla pe buza prăpastiei, ea   prinde viaţă. Şi îi aduce o veste tulburătoare: dacă el nu mai scrie, ea va muri. Astfel   începe o călătorie halucinantă, în care Tom trebuie să-şi recapete inspiraţia, ca să       poată salva viaţa femeii de care tocmai se îndrăgosteşte. Explozivă şi plină de umor,   cu accente de comedie romantică şi thriller, Fata de hartie sfidează orice scenariu     previzibil.                                                                                                                  

Tom şi Billie vin din lumi diferite, dar care se hrănesc una din alta. Cine va învinge în acest joc dur al seducţiei: realitatea sau ficţiunea?
,,Un roman ca un spectacol de magie. O pendulare delicată ca zborul unei păsări între real şi imaginar. Când ne aşteptam mai puţin, scriitorul ne strigă din oglindă, ca să ne amintească un lucru esenţial: viaţa este un roman.”  Le Parisien
,,Cel mai bun roman al lui Guillaume Musso de până acum. O intrigă perfectă şi un final uluitor!” Le Figaro Littéraire
,,Dintre toate personajele pe care le-am creat, Billie este preferata mea. Îi simt atât de tare lipsa, după ce am terminat de scris romanul, încât s-ar putea spune că sunt îndrăgostit!”    Guillaume Musso
NB: Acestea sunt doar 10 din cartile care eu cred ca merita citite, iar ordinea este aleatorie. Daca ar fi trebuit sa le notez pe toate cele care imi par interesante, numarul lor ar fi fost mult mai mare:D

Pentru lista completa de carti disponibile, vizitati site-ul editurii All http://www.all.ro/

9 comentarii:

  1. Pe toate le vreau, dar in special "Dragostea nu-i de mine"! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu vreau neaparat, nu stiu cum fac rost, moarta-coapta trebuie sa am ''Fata de hartie'' si ''Ma sinucid alta data'':))

    RăspundețiȘtergere
  3. Cartile care sunt in asteptare la mine .. sunt in mare parte si la tine:x

    RăspundețiȘtergere
  4. La mine toate sunt in asteptare:D Plus inca vreo 15:)) Si inca vreo 20, daca mai caut:))
    Sunt bookaholica, ce sa-i faci! Cand vad cartile in librarii, nu-mi mai pot dezlipi ochii de pe ele si cred ca un spiridus vine si-mi goleste portofelul cand nu sunt atenta, dupa care ma trezesc cu multe carti in geanta. Dar eu nu-mi mai amintesc ce-am facut:)))

    RăspundețiȘtergere
  5.  ;)) ehh eu sunt pasionata si de haine .. si machiajuri dar si cartile in plac in aceeasi masura :)) pot spune ca sunt o combinatie ciudata de fata
    Multe carora le plac cartile nu au nici o treaba cu Shooping-ul de haine si alte minunii .. iar cele care sunt "moarte" de tot ce e nou in materie de haine pantofi .. nu au nici ce.a mai mica preocupare cu cititiu cartilor
    Deci ma pot numi speciala:)) intr.un anumit sens.

    RăspundețiȘtergere
  6.  Haha:)) Imi fug ochii si dupa haine si pantofi, dar nu, cartile sunt pe primul loc:D
    Da, e trist ca sunt atat de multe persoane care nu au cartile in plan, n-au citit in viata lor o carte, iar daca au citit, nu au simtit acea placere, acel fior care ''te face toata gaina'', vorba Andrei:)) E trist pentru ca nu au capacitatea de intelegere...:( Degeaba incerc eu sa-i corup, am reusit doar cu vreo 5 persoane:(

    RăspundețiȘtergere
  7. Hehe.. multe sunt :D ”Dragostea nu-i de mine” nu mi-aș lua-o pentru că primul volum nu mi-a placut mai deloc.. iar singura carte pe care o am din ele, e ”Cadoul” care așteaptă să fie citit.. în rest și la mine sunt pe lista de așteptare! :x

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea! ;)