sâmbătă, 31 martie 2012

De Ora pamantului se sting luminile!

Sambata, 31 martie, intre orele 20,30 si 21,30, in mii de orase de pe glob, cei care vor sa arate ca le pasa de mediul inconjurator vor stinge luminile. Ora Pamantului, o initiativa pornita din Australia in urma cu 5 ani, a devenit cel mai mare eveniment de mediu din istorie. Earth Hour ne indeamna sa ne luam angajamentul de a ne schimba stilul de viata, pentru a reduce impactul negativ asupra planetei.
earth-hour-ora-pamantului_prIn fiecare an, in ultima sambata din luna martie, milioane de oameni, institutii si companii sting luminile timp de o ora, alaturandu-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.
Istoria Earth Hour
La initiativa WWF- Australia, pe 31 martie 2007, peste 2,2 milioane de oameni si 2.000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o ora, ca semn al constientizarii problemei schimbărilor climatice. Mii de oameni au iesit atunci pe strazile orasului, sarbatorind Pamantul in diferite feluri: petreceri si concerte fara surse de electricitate, observatii astronomice, picnicuri in familie la lumina lumanarii.

In 2008, orasul Toronto din Canada a anuntat ca se alatura miscarii, si nu a trecut mult, pana cand aproape 400 de orase din 35 de tari s-au mobilizat pentru acest eveniment. Bazat pe indemnul de a stinge lumina pentru o ora, Earth Hour a devenit, in timp foarte scurt, un eveniment global anual, marcat in ultima zi de sambata din luna martie.
Anul trecut, 5200 de orase din peste 135 de tari au stins lumina de Ora Pamantului, raspandind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viata noastra de zi cu zi il are asupra planetei si asupra resurselor naturale.
peturiIn 2012, sustinatorii Earth Hour sunt provocati sa faca mai mult: sa-si ia angajamentul de a-si schimba stilul de viata, pentru a-si reduce impactul negativ asupra planetei.
Bistrita este Capitala Earth Hour 2012
Anul acesta, Ora Pamantului a fost precedata de o competitie la care au participat 19 orase din Romania. Concursul organizat de WWF (World Wide Fund for Nature) Romania a fost castigat de municipiul Bistrita, care a devenit Capitala Earth Hour 2012, reusind sa stranga o cantitate de aproape trei ori mai mare de pet-uri decat celelalte doua orase finaliste, Iasi si Timisoara. Competitia a avut in vedere colectarea, intr-un singur loc, a cat mai multor pet-uri, bistritenii reusind sa adune 3.446 de saci plini cu sticle de plastic, care cantareau aproape 17 tone.
 Ce ziceti? O sarbatoriti? Eu cred ca o sa-i las pe intuneric pe ai mei:)) Anul trecut am avut norocul sa fiu in centrul Bacaului(plecasem cu o prietena sa facem jogging, noi, Batman si Robin:)) ) si nu stiam de ce era plin centrul orasului de lumanari aprinse. Erau o multime de lumanari, asezate in diferite forme, iar trecatorii se opreau fascinati sa le vada, printre care si eu. Mi-a placut foarte mult, parca traiam o experienta din filme<3,pacat ca nu pot fi si azi acolo:(

P.S: Daca va uitati mai atent la filmulet, veti observa si mesajul lui Ian Somerhalder(Damon din TVD), postat pe twiter in legatura cu acest eveniment mondial.:D

8 comentarii:

  1. iuu..iaan:X...il iubesc:))..e super draguut:X

    RăspundețiȘtergere
  2.  Cine nu-l iubeste?:)) De fapt, eu nu-l iubesc pe Ian, il iubesc pe Damon:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca anul trecut a fost ultimul an in care am participat la ceva organizat, in sensul in care profesorii de la fosta mea scoala(generala) organizau in fiecare an ceva de genul : Sa stingem lumina! si stateam timp de o ora in curtea scolii cu lumanari in maini :))
    Fosta mea diriginta m-a invitat si anul acesta.. cine stie :) poate ma duc:) asa imi amintesc cum era la generala, parca mi-e dor, acum ca am trecut la liceu

    RăspundețiȘtergere
  4.  Ce frumos...:) Si mie mi-e dor de colegii din generala, tu esti abia in clasa a 9-a(?), eu intr-a 11-a, la anul dau bacul, si imi lipseste generala mai mult ca oricand:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumos video-ul si am vazut si eu postarea lui ian pe twitter.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acum sincer cine si-a lasat familia sa"bajbaie" in intuneric???:))

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu :)))) Dar nu au rezistat decat jumatate de ora :)))

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea! ;)