vineri, 16 martie 2012

Recenzie ''Caderea''(Cele nou vieti ale lui Chloe King#1)

Rezumat: 
Totul parea sa fie normal in viata lui Chloe, isi astepta aniversarea, avea doi prieteni de care era nedespartita si un loc de munca. Pana intr-o zi cand ea, Amy si Paul se hotarasc sa plece de la scoala si sa mearga in cel mai inalt turn din San Francisco. Intamplarea si ghinionul (sau poate destinul ) conduc la o adevarata tragedie. Mai mult sau mai putin. Caci Chloe ii uimeste pe toti si supravietuieste. Desi s-ar fi asteptat ca lucrurile sa revina la normal, asta nu se intampla. Chloe incepe sa devina din ce in ce mai agila, mai rapida, vede clar pe intuneric si... ii cresc gheare.
Mai mult de atat, se indragosteste de doi baieti si se simte atrasa de multi altii. 
Totul devine foarte ciudat, incepe sa fie urmarita si se lupta cu anumiti tipi periculosi care vor cu orice pret sa o ucida.
Ce se va intampla in continuare cu eroina noastra pisica?
 
Ce cred eu?  
In ciuda multor opinii de genul: "Cartea nu are actiune" , mie mi-a placut foarte mult primul volum al acestei trilogii. O lectura foarte usoara, in o zi si jumatate am terminat-o.  M-am atasat foarte tare de Chloe si de celelalte personaje, de firul actiunii in sine care m-a surprins la fiecare pagina. Autoarea are un stil lejer, putin cam prea lejer dar actiunea evolueaza foarte rapid. A fost prima carte cu pisici pe care am citit-o, care include si elemente mitologice, desi nu am aflat prea multe.
 
Ce mi-a placut :
In mod evident, suspansul atrage cititorii, ca in cazul oricarei carti. Autoarea a stiut foarte bine sa relateze intamplarile intr-un mod nou si surprinzator. M-am indragostit iremediabil de Alek, el e febletea mea, stiti, genul acela de baiat popular dupa care toate fetele sunt lesinate.
 
Coperta: 
Geniala! Modelul este superb, fundalul la fel. Ce iti capteaza atentia? Bineinteles ca ochii "lui Chloe"!
  
Citate
"Buzele ii erau calde si putin umede, doar putin, si era al naibii de mult mai delicat decat putinii baieti de varsta ei cu care se sarutase Chloe. Isi scoase o carte de vizita din portofel. Pe ea se vedea imprimat :Xavier Akouri[..]Stomacul ii mai facu o tumba. 
Pana sa-si dea seama ce face, Chloe il apuca de ceafa si-i tinu capul nemiscat, sarutandu-l. El chiar gemu usor, ceea ce o innebuni. Mainile lui ii cuprinsera soldurile. Chloe si le strecura pe ale ei in sus, pe sub bluza lui, mangaindu-i pielea de pe spate, frematandu-i de placere, de durere, greu de spus. Insa ii apuca un picior si i-l ridica, atragand-o spre el."

"Si avu dreptate: pana sa-si intoarca el fata la loc si sa-si azvarle pumnalele, ea se lasa deja in patru labe si se avanta in directia lui. Auzi lamele vajaindu-i cu o precizie letala pe deasupra capului: dac-ar fi ramas in picioare, acum i-ar fi fost ferm implantate in abdomen.
Dupa alte doua bolte, se arunca spre pieptul lui, scotand un urlet, fara sa-si gandeasca propriu-zis atacul, ci doar folosindu-si inertia, elanul si efectul surprizei, ca sa castige o pozitie favorabila, fie si numai pentru o clipa.''
Volumul ''Caderea'' il gasiti AICI, iar volumul doi al trilogiei, ''Rapirea'' il puteti precomanda de AICI cu o reducere de 25% si transport gratuit. Ambele au aparut la editura Leda si sunt scrise de Liz Braswell, alias Celia Thompson.

Recenzie realizata de Oana Ungureanu.

11 comentarii:

  1. Rose (rose-books.blogspot.com)vineri, 16 martie 2012 la 20:16:00 EET

    Imi place recenzia :) Am citit-o şi eu, dar nu mi-a plăcut foarte mult. Totuşi, prologul a fost super.

    RăspundețiȘtergere
  2.  Eu abia astept sa o citesc(dupa ce termin muntele de pe frigider:)) ) si sa vad cum e pana la urma. Unii au laudat-o, altii nu...

    RăspundețiȘtergere
  3. Fiecare ramane la parerea lui:) in fond, depinde de cum primeste fiecare cartea, de viziune si gusturi :) Ce putem spera, insa, toti?
    Ca vom avea parte de o continuare suprinzatoare, mai buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. hmmm..:-?..nu am citit cartea, dar am vazut serialul:D... si sigur cartea e mai faina:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur ca pana la urma ti-a placut cartea si ca ai citit-o.Foarte fraguta citatele alese.:D

    RăspundețiȘtergere
  6. dragute* scz ma gandeam la fructe;))

    RăspundețiȘtergere
  7. Am pus mana pe ea la biblioteca dar nu am luat.o venisem cu alte planuri bine gandite de acasa ce sa iau ,daca nu gasesc ceea ce imi doresc aveam planuri de rezerva si tot asa , in schimb o colega ma intrebat de o carte am recomandat.o pe aceasta , chiar daca nu am citit.o umm dar avand in vedere ca am citit destul de multe recezni bune care aduceau numai vorbe de lauda mi.am spus "de ce nu?"iam spus in mare care este "treaba" ;)).. si a luat.o sper sa ii placa dupa ce termin cu ce am eu in casa  o voi citi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cam asa e cu asta. Pentru mine, cartea intotdeauna bate filmul. Nu este posibil sa incorporezi atatea detalii intr-un film de doua ore si e imposibil sa surprinzi atmosfera din carte. Deci da, si eu cred ca romanul e mai bun ca filmul. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce n-as da sa o fi gasit si eu la biblioteca...:)) Dar n-a fost sa fie...:D

    RăspundețiȘtergere
  10. E in regula:) Modific acum, daca esti de acord.:)

    RăspundețiȘtergere
  11. M-am uitat la serai :-??, dar nu am citit cartea. Sper ca o sa citesc seria.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea! ;)