vineri, 30 martie 2012

Recenzie ''Orasul Oaselor'' - Cassandra Clare

Rezumat : 
 Atunci cand Clary ajunge din intamplare la Pandemonium si vede 3 tineri care omoara un altul, ea se izbeste imediat de lumea ce avea sa o astepte. Se alatura lor, in lupta recapatarii Pocalului Mortal, un instrument mortal, destinat amestecarii sangelui de inger cu cel de om, astfel rezultand alti vanatori de umbre.
Valentine, un fost vanator, vrea neaparat acest Pocal si o rapeste pe mama lui Clary.
De aici incolo totul o ia razna. Intorsaturi de situatie, dragoste interzisa, prietenie pusa la incercare si multe altele.

Ce cred eu : Superba carte! Nu trebuie sa ratati seria, este fantastica! Nici nu mi-am dat seama cat de repede am citit pagini intregi. Cassandra a stiut sa creeze foarte bine personajele si actiunea, astfel incat sa te innebuneasca efectiv. Mie inca mi se pare imposibil ceea ce s-a intamplat. 

Ce mi-a placut : Clar, personajele! In primul rand, Jace! Este fenomenaaal! Blond, superb, sensibil, destept, se lupta cu demonii. Ce as mai putea vrea? A devenit in foarte scurt timp personajul meu preferat, mai ales prin sarcasmul sau si prin replicile putin acide.
Si Clary, bineinteles. E mica, dulce, pare neajutorata, desi nu este. Imi place ca vrea din tot sufletul sa isi salveze mama si sa afle absolut totul in legatura cu ceea ce s-a intamplat.

Coperta: I like it! Cred ca il infatiseaza pe Jace, cu tot cu runele(acele desene gen tribal) de pe piele, care semnifica puterea sa de vanator. O ador!

Citat "Mai tarziu, cand tatal lui l-a lasat singur, baiatul si-a jelit soimul pana cand, in cele din urma, tatal lui a trimis un servitor sa-i ia pasarea si sa o ingroape. Baiatul nu a mai plans niciodata de atunci si n-a uitat niciodata ce invatase : ca a iubi inseamna a distruge, iar a fi iubit inseamna a fi distrus." 

Recenzenta:Oana Ungureanu

Profit de ocazie sa-mi cer scuze ca nu am mai dat semne de viata de exact o saptamana, insa dupa cum stiti si voi, modemul meu s-a stricat, iar acum trebuie sa-i astept pe cei de la RCS&RDS sa-si faca treaba. :| Marti se implinesc doua saptamani de cand internetul a ''disparut'' din viata mea si sper ca aceasta situatie sa se rezolve cat mai curand posibil.
Noroc ca mai exista internet pe la biblioteci si laboratoarele de informatica, altfel as fi pierduta total:))

8 comentarii:

  1. Foarte draguta recenzia..Chiar am crezut ca ai disparut de pe blog..nu ai mai dat niciun semn..Ma bucur ca ai revenit:D!

    RăspundețiȘtergere
  2. WB, Ramo!
    Voiam sa te intreb ce s-a intampla caci s-a intors la mine Pe jumatate moarta.
    Incerc sa ti-o retrimit saptamana ce vine..:-?? Habar nu am de ce a venit inapoi:| Tu nu ai primit nimic?

    RăspundețiȘtergere
  3.  Vai, si eu stateam in fiecare zi cu ochii pe cutia postala si tot degeaba:)) N-am primit niciun preaviz, nimic...:| Nu stiu de ce sau ce s-a intamplat, de obicei primeam preaviz la fiecare carte:(
    Daca ai vrea sa o pui din nou la posta, ar fi minunat:)

    RăspundețiȘtergere
  4.  Multumesc, multumesc!:D Din pacate si revenirea asta e una scurta:( Acum sunt acasa si aici am internet foarte bun, dar in timpul saptamanii sunt in Bacau, iar net-ul meu e bazat pe modemul de la RDS, care nici in acest moment nu au dat vreun semn ca ar vrea sa mi-l repare X_X.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sigur, cum sa nu, doar e premiul tau.
    Nu mi s-a mai intamplat niciodata asa ceva..
    Voi incerca sa trec luni la posta

    RăspundețiȘtergere
  6.  Nici mie nu mi s-a mai intamplat pana acum:(

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt atat de multe carti interesante.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu le-am citit pe toate. . Sper doar ca dupa City of the lost souls mai urmează inca una pentru ca sfârșitul nu e tocmay happy

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea! ;)