marți, 20 martie 2012

Recenzie ''Paranormal''-Kiersten White

Rezumat:
 Evie stie ca nu va putea fi niciodata o adolescenta normala. Lucreaza pentru A.I.S.P. si chiar pare sa ii placa ceea ce face. Are o prietena nemaipomenita sirena si un fost iubit silf putin cam obsedat, fie vorba intre noi. Totul pare sa se desfasoare normal pana cand paranormalii incep sa moara pe capete : vampiri, varcolaci, vrajitoare. 
Incercand sa afle ce ii doboara pe paranormali, Evie se intalneste la sediul Agentiei cu Lend, un tip nemaipomenit de dragut. O irita mereu pe Evie cu faptul ca isi schimba mereu infatisarea, dar nu este neaparat o problema pentru ea fiindca ea vede dincolo de aparente, la propriu.
Reth - fostul iubit al lui Evie, incearca sa faca tot posibilul sa si-o ia inapoi pe Evie.
Lumea paranormala a eroinei devine din ce in ce mai instabila si este ameninta sa se dispara.
 
Ce cred eu: Mi-a placut destul de mult Paranormal. Nu pot spune, insa, ca m-a impresionat ca alte volume. Este adevarat ca e foarte simpatica si pare ceva inedit. Acum, ca stau si privesc in urma, imi dau seama ca am savurat fiecare clipa nostima[credeti-ma ca va face sa radeti cu lacrimi!] si fiecare moment tensionat. Am simtit fiecare fior de teama al lui Evie, dar si sentimentele schimbatoare la care trecea. Ea si cu Lend ar forma  (sau chiar formeaza?:o) un cuplu superb, mi se pare ca se potrivesc de minunte.
Va garantez ca va veti indragosti de personajele pozitive precum Evie, Lend, Raquel, Trish..Pana si vampirii sunt extraordinari!
 
Ce mi-a placut: Cum am mai spus, mi-au placut enorm fazele comice. Stiati ca pe toti vampirii ii cheama Vlad? Ei bine, Evie, satula de numele Vlad, ii numeste Dalv!:))) M-am amuzat copios la replica asta. Finalul mi-a placut, de asemenea, biiiiiip! 
 
Coperta : Superba! Ador copertile seriei, modelul chiar corespunde descrierilor din carte. Analizand-o mai bine am observat ca in carte, Evie chiar aparea imbracata la un moment dat intr-o astfel de rochie. Sunteti curiosi cand, nu?
 
Citate:
“ Dar văzându-i sufletul cum dansa în faţa mea, ştiam ca nu puteam. Nu puteam să fiu cu el, nu aşa. N-aş fi meritat asta. Această nemurire, această viaţă care exploda în mine...nu era a mea. Nu-i puteam cere lui Lend să mă iubească dacă eram aşa. Nu puteam să-i ofer decât propriul meu suflet. Acum când ştiam că am şi eu un suflet, era suficient. Nu fusesem niciodată goală.” 

„Şi atunci am realizat - mai exact, când braţele ni s-au atins - că eram topită total după el. Ar fi trebuit să fie evident, de vreme ce mă gândeam la el aproape tot timpul,  dar de-abia în clipa aia am ştiut cu certitudine. Că-l plăceam. Îl plăceam mult. Foarte mult. Nu în felul în-sfârşit-ce-amuzant-am-şi-eu-cu-cine-să-flirtez, şi în felul aş-vrea-să-mă-ţină-de-mână-şi-să-mă-sărute.” 

"-Biiiiip tâmpit biiiiip biiiiip silfi și biiiiip obsesiile lor biiiiip biiiiip. Ar fi mai bine să înceteze bip bip bip cu regulile bip bip sau o să-l bip bip bip pe micul biiiiiiiip." 

" Am închis ochii, topindu-mă în acest sărut. Buzele lui... oh, biiiiip, buzele lui...și chiar când mă gândeam că pielea lui era cel mai catifelat lucru din lume! Și calde, incredibil de calde! Simțeam că plutesc; nu-mi venea să cred ca eram acolo, că mă sărutam cu Lend- și era cel mai grozav sărut posibil."


Cartea a aparut la editura CORINTeens in 2011. Pentru detalii/achizitie, click AICI.
Volumul 2, "Supranatural" va aparea in aprilie la aceeasi editura.
Recenzenta: Oana Ungureanu.

11 comentarii:

  1. Rose (rose-books.blogspot.com)marți, 20 martie 2012 la 20:16:00 EET

    Am citit-o si eu. Mi-a placut mult! Evie si Lend sunt niste dulci <3 Abia astept vol 2.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca imi pare rau ca nu am citit-o..O voi imprumuta de la o rpietena.:D..PAre draguta:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Daaa, sunt chiar dulci:x cred ca ar fi superba o ecranizare;x 
    Oricum, eu zic ca e destul de ok si nu imi pare rau ca am citit-o

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoasa recenzia.
    Nici eu nu am citit.o :(  totusi e frumos ca are o continuare
    Va fi si un vol al 3-lea?!!?

    RăspundețiȘtergere
  5.  E mai mult decat draguta. Mie mi-a placut mult de tot, are niste faze care te fac sa razi in hohote. Si pun pariu ca la fel de multe chestii tari cuprind si urmatoarele volume:d

    RăspundețiȘtergere
  6.  Da, ''Endlessly'' se numeste cel de-al treilea volum al trilogiei. Si nu ma pot hotari care din ele are cea mai misto coperta, sunt superbe:D

    RăspundețiȘtergere
  7.  Wow, ecranizare! Da, da, da! As fi cea mai fericita fata de pe planeta daca s-ar face. <3

    RăspundețiȘtergere
  8. Hihi, mie cea de la Endlessly mi se pare cea mai frumoasa:x e mov!:x

    RăspundețiȘtergere
  9. Copertile sunt foarte dragute, iar tipa este frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc de anunt! Chiar nu stiam ca o sa aara in aprilie al doilea vol. Tocmai mi l-am cumparat pe primul.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea! ;)