miercuri, 7 martie 2012

Recomandarea saptamanii: One day

După ce au fost împreună o singură zi, pe 15 iulie 1988, ziua absolvirii facultăţii, între Emma Morley şi Dexter Mayhew se înfiripă o prietenie care va dura o viaţă.
 Ea este o fată provenită din clasa muncitoare, cu principii şi ambiţii, care visează să facă lumea mai bună. El este un playboy dintr-o familie înstărită, care visează că lumea va fi terenul lui de joacă.
În cele două decenii care au urmat, cei doi îşi trăiesc relaţia prin intermediul mai multor zile de 15 iulie. Împreună sau separat, îi vedem pe Dex şi Em prieteni la bine şi la greu, cu speranţe şi vise năruite, cu clipe fericite sau cu lacrimi în ochi.
Undeva de-a lungul acestei călătorii, cei doi îşi dau seama că ceea ce căutau şi sperau fusese acolo pentru ei dintotdeauna. Pe măsură ce semnificaţia acelei zile din 1988 li se dezvăluie, ce doi încep să priceapă natura iubirii şi a vieţii.
 
“E o poveste de iubire după toate regulile”, spune David Nicholls, “vorbeşte despre prietenie, despre familie, nostalgie şi regret, despre felul în care speranţele şi visele noastre nu se îndeplinesc întocmai am dori noi. E o poveste cu nuanţe dulci-acrişoare.”


 Filmul este facut dupa cartea cu acelasi nume scrisa de David Nicholls si a aparut si in Romania la editura Litera.
Pentru a comanda cartea, click AICI(Litera) sau AICI(Libris).

Am vazut acest film in urma cu vreo doua luni si mi-a placut. Asta pe langa faptul ca m-a emotionat pana am secat de lacrimi. E o poveste frumoasa, nu are rost sa dezvalui mai mult, as strica magia descoperirii.
Eu spun ca merita vazut, dar daca mai sunteti cu cineva, nu stiu cat la suta din acel farmec o sa mai simtiti:))
Vizionare placuta si aveti grija de voi!>:D<

5 comentarii:

  1. Suna atat de bine filmul. Cred ca am mai cochetat si eu cu cumpararea cartii la un moment dat, dar din nu stiu ce motiv am renuntat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am auzit o groaza despre cartea si filmul "O zi". Presupun ca sunt geniale:).

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am citit cartea, dar filmul mi-a placut mult. Cat de curand voi pune mana si pe carte:D

    RăspundețiȘtergere
  4.  Tot asa am facut si eu:)) Mereu apare cate ceva care-ti capteaza atentia:D

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-a placut filmul. Sper ca o sa citesc si cartea.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea! ;)