marți, 3 ianuarie 2012

Nou in biblioteca mea

Jurnalele Vampirilor:Intoarcerea-Miez de noapte
Cu ajutorul lui Damon, Elena l-a salvat pe vampirul ei iubit, Stefan, din adâncurile Dimensiunii Întunecate. Dar nici unul dintre fraţi nu a scăpat neatins.
Stefan este slăbit de lunga lui detenţie şi are nevoie de mai mult sânge decât îi poate da Elena. Iar Damon, transformat printr-o magie ciudată în om, va face orice ca să redevină vampir – chiar şi să se întoarcă din nou în iad.
Dar ce se va întâmpla când o va lua din greşeală cu el pe Bonnie, iar Elena şi Stefan vor porni pe urmele lor?
Şi ce vor face ceilalţi când vor descoperi că sursa întregului rău e mai întunecată – şi mai aproape – decât şi-ar fi putut ei imagina?

Cercul Secret-Captiva
O fascinanta poveste despre iubire,mistere intunecate si puteri supranaturale de la autoarea seriei de bestselleruri Jurnalele Vampirilor – L.J. SMITH
LUPTA DINTRE BINE SI RAU CONTINUA...
Ademenita in cel mai popular grup cu putinta, Cassie e fascinata de puterea – pe cat de atragatoare, pe atat de periculoasa – pe care tocmai si-a descoperit-o.
Cand este pusa in situatia de a alege sa foloseasca forta misterioasa a sabatului fie in slujba binelui, fie a raului, Cassie ii cere ajutorul unuia dintre prietenii lor, Adam, si devine captiva unei iubiri pline de primejdii.
Vrajita de promisiunea de a obtine dragostea cu ajutorul magiei, Cassie ii fura inima lui Adam si strica fragilul echilibru al puterii, provocand un uragan de furie pe care nimeni nu-l prevazuse.
Va supravietui Cercul secret?
Sau lupta crancena in care sunt implicate fortele binelui, raului si iubirii ii va mistui pe toti?

Cercul Secret-Puterea

CASSIE ÎSI DESCOPERA PUTEREA SI TREBUIE SA-SI DOVEDEASCA LOIALITATEA...

Dupa întâmplarile captivante prin care trece în primele doua carti, Cassie ajunge sa fie membra deplina a celui mai interesant club posibil. Ea întelege ca puterea are un pret – si este unul mai mare decât si-ar fi imaginat. Aflata la mijloc, între dorintele diferite ale celor doua conducatoare ale Cercului Secret, Cassie trebuie sa-si continue lupta. De asemenea, ea are de ales între a-si folosi puterile supranaturale ca sa le salveze viata celor din jurul ei si a-si concentra energia ca sa-l pastreze pentru ea pe Adam, lucru care ar duce la dezmembrarea Cercului Secret.Va fi suficient de curajoasa ca sa abata pericolele ce planeaza asupra sabatului? Sau va cadea si ea prada întunericului?
Urmareste ultimele aventuri ale lui Cassie în New Salem si afla care este deznodamântul întâmplarilor palpitante prin care trec membrii Cercului Secret!


Rose Tremain-Drumul spre casa
Actual, intens si indraznet, cu accente dulci-amarui, ultimul roman al autoarei volumelor Muzica si tacere si Restauratia ne aduce o mare surpriza: povestea contemporana a emigrantului est-european descins intr-o Londra frematatoare, multiculturala, in cautarea unei vieti noi.
Inceputurile o fascineaza pe Tremain: daca se poate vorbi despre un tipar dupa care sunt croite romanele sale, acesta consta tocmai in preocuparea pentru incercarile de transformare a propriei fiinte. Drumul spre casa urmareste intamplarile prin care trece Lev, un muncitor imigrant sosit din Europa de Est in Anglia zilelor noastre. Povestea lui capata o forta arhetipala - aceea a incercarii de implinire a unui destin intr-un oras strain...
Un roman al umanitatii care isi revendica drepturile, o lectura captivanta atat prin jocul sperantelor si al temerilor, cat si prin empatia cu strainul stabilit intr-o lume noua.
The Sunday Telegraph


                   Viata din iubire si respect
Ideea de a scrie o carte mi-a izvorat in minte cu mult timp in urma, m-a fascinat pur si simplu, mai ales ca parea un lucru atat de greu de finalizat.

De ce aceasta carte? Pentru ca este ceva ce imi doresc de mult si atunci cand mi-am propus aceasta, nu am mai stat pe ganduri. Imi place sa scriu si sa ascult in tacere bataile inimii mele. Inima mea care tanjeste tot timpul dupa mai mult. Vrea sa spuna parca ceva. Vrea sa scrie. Si in mod special, vrea sa scrie despre ceva ce iubeste. Sentimente. Povesti adevarate de iubire. Trairi ale sufletului. Taramuri fermecate. Experiente, lacrimi, dureri. Toate acestea sa le impachetez  frumos si sa le astern pe o foaie alba de hartie.


Mentionez ca aceasta carte nu este o carte fantasy, este o colectie de poezii, oferita cadou de catre autoare-Bianca Tabacaru, care imi este colega de clasa.
Mai multe impresii despre aceasta carte si despre celelalte de mai sus voi scrie in curand, dar din ce-am vazut, "Viata din iubire si respect" este o carte frumoasa, buna de citit cand vrei sa iei o pauza de la rutina si sa incerci ceva nou.


2 comentarii:

Spune-ti parerea! ;)