marți, 29 mai 2012

Editura Nemira la Bookfest, Salonul International de Carte


coperta fiicele lui allahBookfest, Salonul Internaţional de Carte, îşi deschide şi anul acesta porţile pentru pasionaţii de lectură. Evenimentul, organizat de Asociaţia Editorilor din România şi ajuns la ediţia a VII-a, este unul dintre cele mai importante din spaţiul cultural autohton, menit să promoveze lectura şi produsele editoriale de calitate.

Ca în fiecare an, Editura Nemira vă aşteaptă la Bookfest cu noi apariţii, lansări de carte şi promoţii.
Iată ce lansări de carte v-am pregătit la ediţia din acest an Bookfest:

Romanul „Fiicele lui Allah” scris de Nedim Gursel, autor de origine turcă stabilit în Franţa, va fi lansat sâmbătă, pe data de 2 iunie, la ora 11, la standul Institutului Francez. Romanul se bazează pe credința păgână pre-Islamică referitoare la originea femeilor, considerate a fi îngeri și totodată, fiicele lui Allah.
Cartea a stârnit controverse în Turcia, fiind etichetată drept blasfematoare şi i-a adus autorului un proces.”Fiicele lui Allah” este recomandată tuturor cititorilor pasionaţi de cărţile scrise de Orhan Pamuk şi Salman Rushdie. La lansarea cărţii vor fi invitaţi criticul literar Cezar Paul-Bădescu, jurnalista Iulia Badea Gueritte, precum şi traducătoarea romanului, Luminiţa Munteanu. Pe lângă lansarea oficială de la Bookfest, scriitorul Nedim Gursel va mai avea o lectură la Noaptea Literaturii, care va avea loc miercuri seara.

coperta floarea de loldilalScriitoarea Ana-Veronica Mircea, cunoscută de cititori ca traducătoarea a multor cărţi SF de succes, îşi lansează tot sâmbătă cartea de povestiri science fiction „Floarea de loldilal”. Lansarea va avea loc la standul Nemira, în pavilionul C3 de la ora 15. Alături de autoare, vor fi prezenți ca invitați scriitorii Liviu Radu și Ștefan Ghidoveanu.
coperta genunea cu ingeriUn alt scriitor român, de această dată Dan Şanta, îşi va lansa cartea la standul Nemira din cadrul Bookfest. Romanul „Genunea cu îngeri” va fi lansat sâmbătă, 2 iunie, începând de la ora 15.45. Sunt invitaţi, alături de autor, criticul literar Paul Cernat şi scriitorul Octavian Buda.

De asemenea, la standul Nemira veţi găsi peste 700 de titluri, o reducere generală de 25% , alături de alte oferte speciale: oferte 2+1 cadou, cărţi la 5 şi 10 lei, zeci de pachete cadou şi multe noutăţi editoriale.




nemira.te_.premiazaEditura Nemira îi invită pe elevi şi studenţi, în perioada 30 mai-3 iunie, la standul propriu, pavilionul C2, de  la Târgul Internaţional de Carte Bookfest, pentru a le premia gustul pentru lectură. Premiul va consta într-o reducere de 35% pentru orice carte cumpărată şi va fi acordată tuturor celor care vor avea la îndemână carnetul de elev sau de student. În plus, ei vor primi o diplomă de premiant Nemira, ca semn de preţuire pentru interesul lor faţă de carte.
Editura Nemira se lansează într-o campanie de încurajare a lecturii în rândul celor tineri, ştiind că plăcerea lecturii trebuie cultivată din vreme. Fiind una dintre editurile care de-a lungul timpului a câştigat foarte mulţi cititori tineri de partea cărţilor, Editura Nemira înţelege că interesul pentru carte nu este întotdeauna susţinut şi de o putere de cumpărare pe măsură. Cei care ar trebui să citească cel mai mult şi care vor forma nucleul tare al cititorilor de mâine nu se bucură întotdeauna de sustinerea pe care o merită.

Nu doar notele contează, CITEŞTE şi Nemira te premiază!

Editura Nemira a venit în întâmpinarea tinerilor an de an cu autori valoroşi şi a încurajat crearea unor adevărate comunităţi în jurul cărţilor. Amintim doar câteva dintre cele mai recente cărţi-fenomen în jurul cărora tinerii au găsit un liant, au creat dezbateri şi le-au recomandat  mai departe prietenilor: trilogia Jocurile foamei a lui Suzanne Collins, saga Cântec de gheaţă şi foc de George R.R. Martin, trilogia Farseer de Robin Hobb sau seriile de autori din cadrul binecunoscutelor colecţii Suspans şi Nautilus.

Fiind cel mai celebru brand românesc de science-fiction, Nautilus este un nume deja binecunoscut şi în rândul tinerilor. Cei mai mulţi nu sunt străini de cărţile scriitorilor care formează esenţa SF-ului mondial: Frank Herbert, George R.R. Martin, Philip K. Dick, Orson Scott Card sau Gardner Dozois. Colecţia Suspans, cu peste trei sute de titluri publicate, i-a adus în scenă pe maeştrii desăvârşiţi ai acţiunii, misterului, societăţilor secrete şi ai aventurii: Stephen King, Raymond Khoury, Patricia Cornwell, Dorothy L. Sayers, Ed McBain, Iain Pears, Joel C. Rosenberg, John Sandford, Tonino Benacquista sau Rodica Ojog-Brasoveanu.

Mai mult, Nemira vine la Bookfest şi cu recomandări pentru tinerii cititori. Amintim doar câteva dintre cărţile pline de peripeţii, magie, creaturi fabuloase şi prieteni de încredere pe care Nemira le aduce la Bookfest: Cartea ucenicului vrajitor de Oberon Zell-Ravenheart, Arthur – Regele Tărâmului dintre hotare şi La răscruce de Kevin Crossley-Holland, Dragonul Maiestăţii Sale de Naomi Novik, Pendragon. Faar, oraşul pierdut de D.J.MacHale sau Invidie de Anna Godbersen.
Nemira, plăcerea lecturii!

Vă aşteptăm la standul Nemira şi cu alte surprize!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea! ;)