marți, 24 aprilie 2012

Biblioteca Nationala a Romaniei e gata sa-si primeasca cititorii

Începând de azi, Biblioteca Naţională a României se va deschide treptat în noul său sediu din B-dul Unirii nr 22 din Bucureşti.
La trei ani de la reluarea restaurării clădirii (începută încă din 1986) şi la câteva luni de la inaugurarea oficială, Biblioteca a fost deschisă în sfârşit publicului, cu o serie de evenimente.
Timp de cinci zile, sub deviza O perspectivă asupra culturii – Biblioteca NaÅ£ională a României, va avea loc un program inaugural care va încerca să prezinte publicului larg activităţile ÅŸi misiunea unei biblioteci naÅ£ionale, atât zonele de interferenţă între biblioteca naÅ£ională ÅŸi celelalte tipuri de biblioteci (publice, specializate, universitare, ÅŸcolare, de cercetare), cât ÅŸi cele de interferenţă între biblioteca naÅ£ională ÅŸi alte instituÅ£ii info-documentare, precum muzeele, arhivele, centrele culturale.
Iubitorii de lectură vor avea la dispoziţie de acum înainte nu mai puţin de 14 săli de lectură unde vor putea citi peste 12 milioane de volume. De asemenea, vor putea vizita librării, dar şi cafenele unde să se relaxeze, discutând cu alţi cititori despre ultima carte lecturată. În plus, biblioteca dispune de 6 săli pentru conferinţe şi o aulă cu 400 de locuri.
Biblioteca Naţională a României este cea mai importantă investiţie culturală din ultimii 20 de ani. Toate camerele sunt dotate cu birouri însoţite de câte un calculator cu acces la internet, pentru ca cititorii să poată căuta în baza de date cartea dorită. Şi pentru ca totul să fie şi mai uşor, cărţile vor fi aduse în camera de unde au fost solicitate cu ajutorul unui mini-lift inteligent, care le preia din depozite.
Accesul în sălile de lectură ale Bibliotecii se face pe baza unui permis. Acesta se eliberează pe loc, în mod gratuit, fiind nevoie doar de o fotografie a solicitantului şi de buletinul acestuia. Pentru accesul în celelalte zone ale bibliotecii, în schimb, nu este nevoie de permis.
Biblioteca este amplasată pe un teren de 54,000 de metri pătraţi şi are şapte niveluri supraterate şi două subterane. Suprafaţa totală a sălilor de lectură este de 14,000 mp, iar spaţiile de depozitare a cărţilor măsoară 35,000 mp. De asemenea, dacă veniţi cu maşina, aveţi la dispoziţie 300 de locuri de parcare.

Pentru mai multe detalii accesati site-ul http://www.bibnat.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea! ;)