luni, 9 aprilie 2012

Recenzie: “Harry Potter și Piatra Filozofală” de J. K. Rowling (“Harry Potter” vol.1)

Recenzie:
            Harry Potter, eroul cartilor, este un copil orfan care traieste impreuna cu unchii lui, acestia spunandu-i ca parintii baiatului au murit intr-un accident de masina cand Harry avea doar un anisor. Nu este tratat bine, unchii sai si verisorul acestuia purtandu-se urat cu el. Intr-o zi, baiatul primeste o scrisoare, dar unchiul sau o rupe neputand afla ce scria in aceasta. In urmatoarele zile, o multime de bufnite umplu casa cu scrisori adresate baiatului, trimise de la școala de vrăjitorie Hogwarts. Pentru a scapa de toate aceste probleme, familia Dursley se muta pe o insula pustie.       
            Intr-o seara, de ziua lui Harry, isi face aparitia pe pustia insula Rubeus Hagrid, un profesor de la scoala de vrajitori Hogwarts. Scopul vizitei sale este de a-l lua pe baiat si de a-l duce la scoala. Acestia se despart, Harry trebuind sa se descurce singur sa ajunga in gara pentru a lua trenul ce duce spre scoala. In tren isi face prieteni, pe Ron Weasley si pe Hermione Granger. La scoala elevii trebuie sa fie sortati pe case, acestea fiind in numar de 4: Cercetaș, Ochi-de-Șoim, Astropuf si Viperin. Din fericire toti trei cad in aceeasi casa, Cercetaș. Pe parcursul sederii, cei trei intampina multe problem, de la un capcaun de la subsol, pana la lupte periculoase.

            Parerea mea:
Nici nu stiu ce sa spun… Aceasta carte si nu numai primul volum cat si intreaga serie este fascinanta. Nu e de mirare cate exemplare a vandut autoarea. Va sfatuiesc sa cititi seria daca inca nu ati facut-o. Chiar nu o sa regretati.

Pret:25,00 LEI
Autor(i): J. K. Rowling
Editura:Egmont
An aparitie:2007
Colectia:Harry Potter
Disponibilitate: in stoc

“Harry Potter” este o serie populara in intreaga lume scrisa de catre autoarea britanica J. K. Rowling. Cele 7 volume s-au vandut în peste 450 milioane de exemplare si traduse in peste 63 de limbi. Desigur, a avut loc si ecranizarea celor 7 volume. Harry Potter este interpretat de tanarul Daniel Radcliffe, Ron Weasley de chipesul Rupert Grint, iar Hermione Granger de frumoasa Emma Watson.

            Citate:
  “Nu mai rămăseseră mulţi. Moon... Nott... Parkinson... două fete gemene, Patil... şi Patil... Perks... şi apoi...
Potter, Harry!
De-abia făcu un pas înainte, că sala se animă dintr-o dată.
Potter? A zis Potter?
Acel Harry Potter?
Ultimul lucru pe care îl văzu Harry, înainte să-i cadă jobe­nul pe ochi, fu Marea Sală, unde toţi se străduiau să-l vadă cât mai bine. În clipa următoare, se află în bezna deplină de sub joben. Aşteptă liniştit.
Hm, zise o voce, şoptit în urechea lui. Dificil, foarte dificil... Curaj berechet, minte destulă, talent din plin şi... Oh, da, o dorinţă arzătoare să arăţi ce poţi! Interesant... Unde să te trimit?
Harry se prinse cu mâinile de taburet şi se rugă: „Doam­ne, nu la Viperini! Nu la Viperini!”
     Nu la Viperini, da? zise vocea. Eşti sigur? Ai toate calităţile, iar această casă te-ar putea ajuta să devii şi mai cele­bru! Nu? Ei bine, dacă eşti sigur, treci la... Cercetaşi!”



”— Ce facem pe ziua de azi? întrebă Harry.
Poţiuni magice, la întrecere cu Viperinii! răspunse Ron. Profesorul Plesneală a fost şef de promoţie la Viperini. Se zice că mereu îi favorizează. Acum avem prilejul să vedem dacă este adevărat.
Ce bine ar fi fost dacă ne favoriza şi pe noi profesoara McGonagall, doar a fost şi ea cap de promoţie la Cercetaşi! Asta n-a oprit-o să ne dea o mulţime de teme pentru acasă!”

Recenzenta: Elena Zaharia

6 comentarii:

  1. Spre rusinea mea am toate volumele, sora mea e inebunita .. cand aude de HP ii sclipesc ochii ca doua stelute:))
    Am vazut filmele , dar de carti nu m.am atins:p

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie imi plac foarte mult. Le ador!:X

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi dau seama , nu cred ca am auzit pe cineva care a citit cartile sa spuna ca nu sunt minunate;))

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand am auzit ca nu mai apare vreo parte HP mi s-au inlacrimat ochii::((

    RăspundețiȘtergere
  5. Carla Iti recomand Dvdurile de colectie. Documentarele sunt excelente. In special Focus Points

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea! ;)