luni, 2 aprilie 2012

Cartea saptamanii

 Legendele clanului Otori 3: Sub cerul liber, avand drept 
perna iarba 
*click pe imagine pentru a o comanda

O captivanta poveste a confruntarilor dintre clanuri rivale din Japonia medievala, a loialitatilor împartite si iubirilor patimase, tesuta pe fundalul unui peisaj tulburator.

Takeo, mostenitorul marelui clan Otori, si-a fagaduit viata misteriosului Trib. Talentele sale supranaturale — darul de a se face invizibil si auzul fin — fac din el cel mai de temut asasin al acestei organizatii secrete.
Tânarul nobil trebuie sa se lepede de juramintele spirituale ale educatiei sale
pasnice, sa renunte la dreptul câstigat prin nastere la bogatie, pamânt si putere, precum si la iubirea pentru Kaede. Daca nu se va dedica îndeletnicirilor criminale ale Tribului, membrii acestuia îl vor omorî.
Takeo îsi lasa în urma copilaria si porneste pe un drum presarat cu încercari crâncene, pericole si sacrificii, înfruntând iarna crunta din vârful muntilor. La rândul ei, Kaede, acum pionul valoros al cruzilor razboinici, trebuie sa-si foloseasca frumusetea si istetimea, pentru a se impune într-o lume a barbatilor atotputernici.

Recomandari: Legendele clanului Otori
„O minunata poveste despre razbunare, iubire, frumusete si onoare…”(Australian Financial Review)
„Frumusetea, salbaticia si stranietatea povestii captivante a lui Hearn sunt sporite de proza desavârsita, cu sonoritati de cristal.” (Independent on Sunday)
„Pasiunea si razbunarea, puterile mistice si iscusinta militara se împletesc într-un uluitor triumf al imaginatiei.” (Woman’s Day)
„Hearn a creat o lume la care ne grabim sa ne întoarcem cu placere.” (The New York Times Book Review)
  
Despre autor
LIAN HEARN (pseudonimul literar al lui Gillian Rubinstein) s-a nascut in 1942 in Anglia. A studiat limbile moderne la Universitatea Oxford si a lucrat ca redactor si critic de film la Londra, inainte de a se stabili in Australia in 1973. Este autoarea a opt piese de teatru, numeroase povestiri, articole si peste treizeci de carti, multe dintre ele pentru copii. Interesul de o viata pentru spatiul nipon a determinat-o sa studieze limba japoneza, sa intreprinda mai multe calatorii in Japonia si a culminat cu scrierea ciclului de romane fantasy Legendele clanului Otori, publicat cu mare succes in 36 de tari.

Sursa: grupulcorint.ro librariabucuresti.com 
  

4 comentarii:

  1. Pare draguta cartea..Dar nu cred ca m-ar interesa sincer:-?

    RăspundețiȘtergere
  2. Hm, si mie mi se pare interesta, nu am mai auzit despre ea pana acum

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar eram curiioasa saptamana aceasta ce carte este la reducere 

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici eu nu am mai auzit de ea si nu e scumpa.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea! ;)