Daca va numarati printre acei oameni care sunt atenti la ce mananca, ghidul ''Bucataria sanatatii'' v-ar putea prinde bine pentru o mai buna informare in privinta principalelor aspecte ale unei bune nutritii.
Desigur ca fiecare dintre noi ar trebui sa fim grijulii cu mancarea, mai ales din pricina e-urilor si celorlalte substante chimice care ne-au invadat pana si painea, painea noastra cea de toate zilele! E greu, dar se poate incetul cu incetul...
BUCĂTĂRIA SĂNĂTĂŢII
Manual pentru o bună nutriție
de Ferran Adria, Valentin Fuster şi
Joseph Corbella
Traducere din limba spaniolă de: Nicoleta Hirşman
ISBN: 978-973-135-643-3
Format: 15 x 23 cm, Copertă broşată cu clapete
Nr. pagini: 384
Preț: 37,50 lei
|
Bucătăria sănătăţii ne propune o temă de mare actualitate: cum să ne hrănim sănătos şi, în acelaşi timp, să mâncăm cu plăcere. Scrisă de două personalităţi în domeniu – renumitul cardiolog Valentin Fuster, premiat de cele mai importante instituţii internaţionale de cardiologie, şi de Ferran Adria, desemnat cel mai bun bucătar al deceniului 2010 – şi redactată de jurnalistul Josep Corbella, lucrarea nu se limitează la simple sfaturi, ci prezintă într-un mod accesibil şi argumentat ştiinţific cum se poate trăi sănătos dacă ne hrănim cu ştiinţă. Rolul micului dejun în păstrarea greutăţii adecvate, cum să cumpărăm, să combinăm şi să păstrăm alimentele, cum să-i învăţăm pe copii să se hrănească sănătos, diete pentru prevenţia cancerului, recomandări pentru persoanele vârstnice, demitizarea unor alimente considerate sănătoase şi reconsiderarea altora apreciate până nu de mult nesănătoase, sfaturi practice pentru gătit, reţete culinare ş.a., toate sunt prezentate firesc prin reconstituirea momentelor de masă de-a lungul unei zile, într-o familie, ai cărei membri sunt puşi în situaţii ilustrative pentru o bună nutriţie. Din seria cărţilor publicate de Editura Corint pe această temă scrise de renumitul cardiolog Valentin Fuster au mai apărut: Învaţă să trăieşti sănătos, în colaborare cu Josep Corbella (2009), şi Inimă şi minte, în colaborare cu Luis Rojas Marcos şi Emma Reverter (2011).
Câteva capitole și subcapitole din cuprinsul cărţii: Un mic dejun complet. - Mitul micului dejun ideal
- Micul dejun hrăneşte creierul.
- Un mic dejun bogat previne supraponderabilitatea
- Prevenirea obezităţii încă din copilărie
Să cumpărăm inteligent. - Un exerciţiu pentru a învăţa să alegi
- Trucurile supermarketului
- Învăţaţi cum se citesc etichetele nutriţionale
În bucătărie. - Este mai bine să fierbem sau să gătim la aburi?
- Cuptorul sau microundele?
Cum să mâncăm sănătos în oraş. - Ce restaurant alegem
- Ghid de supravieţuire în faţa tentaţiilor din meniu
- Mâncarea de seară îngraşă?
De acelaşi autor:
| ÎNVAŢĂ SĂ TRĂIEŞTI SĂNĂTOS de Valentin FUSTER şi
Josep CORBELLA
Traducere de:
Darius Aurelian Dragomir
Format: 15 x 23 cm; 320 pagini
Copertă broşată cu clapete
Preţ: 47,50 lei | | INIMĂ ŞI MINTE de Valentin FUSTER şi Luis ROJAS MARCOS
În colaborare cu Emma Reverter
Traducere de:
Melania Constantinescu
Format:15x23 cm, 256 pagini
(din care 8 pagini color)
Copertă broşată cu clapete
Preţ: 49,90 lei |
|
Ne bucuram ca editura Coint se ocupa si de sanatatea noastra:))
RăspundețiȘtergereEu sunt de parere ca merita ..sa avem o astfel de carte in casa
RăspundețiȘtergereFoarte interesanta cartea! Cred ca isi merita banii.
RăspundețiȘtergere