vineri, 18 mai 2012

Noutati tentante de la All

''Lovebook'', de Simona Asparaco
 Format carte: b5 130x200
Numar pagini: 216
Culoare interior: alb negru
ISBN: 978-973-724-351-5
Data publicatie: 18.04.2012
Colectie: Strada Fictiunii Bestseller


Solidea îl întâlneşte pe Edoardo pe băncile şcolii şi se îndrăgosteşte iremediabil, fără a ajunge să aibă o relaţie adevărată. Cincisprezece ani mai târziu, după ce a fost părăsită în mod umilitor după o relaţie amoroasă de nouă ani, Solidea îşi conştientizează brusc condiţia: fără iubit, fără studii superioare, fără slujbă sau carieră de succes lucrând ca vânzătoare în papetăria înfiinţată de străbunicul ei. Totuşi, speranţa renaşte odată cu descoperirea Facebook-ului şi a posibilităţilor oferite de această vastă reţea. Graţie tehnologiei, vechea sa iubire îşi face apariţia din nou, aducând cu sine un final neaşteptat. Iar când în calea celor doi îndrăgostiţi apar obstacole reale, asemenea perfidei iubite a lui Edoardo, Claudia, e nevoie de mai mult decât de soartă şi de o reţea de socializare pentru ca cei doi să se poată reuni.

Scriitoare şi scenaristă în domeniul televiziunii, Simona Sparaco s-a născut la Roma, unde locuieşte şi în prezent. A absolvit ştiinţele comunicării în Anglia, a lucrat timp de şase luni într-o prestigioasă agenţie de presă din Paris, apoi s-a întors în Italia şi s-a înscris la Facultatea de Litere şi Filosofie. Ulterior, a urmat diverse cursuri de tehnici narative.

Cărţile care au consacrat-o sunt Anime di carta (2004), Lovebook (2009), care a cunoscut un foarte mare succes, şi Bastardi senza amore (2010).

''Cum sa nu mori din dragoste'', de Walter Riso
 Format carte: b5 130x200
Numar pagini: 216
ISBN: 978-606-587-018-5
Data publicatie: 02.04.2012

 Categorii: Carte academica, Umaniste, Psihologie/sociologie

Este o carte lipsită de ascunzişuri, care spune toate adevărurile despre acele aspecte ale relaţiei care ne fac să ne îndoim dacă facem lucrurile bine sau nu.

Pentru mulţi, dragostea e o povară, o durere dulce şi inevitabilă sau o cruce pe care trebuie s-o ducă în spate, deoarece ei nu ştiu, nu pot sau nu-şi doresc să iubească altfel.

Cartea este un ghid de supravieţuire emoţională, format din zece principii necesare unei vieţi sănătoase din punct de vedere emoţional. Învăţăm că pentru a iubi nu trebuie “să mori din dragoste”, să suferi, să devii şters, să-ţi pierzi orientarea, să fii una cu cealaltă persoană sau să-ţi pierzi identitatea.

Walter Riso (născut în Italia, în 1951) este un psiholog cu formare profesională extinsă pe mai multe domenii şi cu experienţă academică. Este profesor universitar, specializat în terapia cognitivă. Riso a găsit o cale de a explica, într-un limbaj simplu şi direct, principalele probleme care îi împiedică pe oameni să-şi trăiască viaţa pe deplin.

În ultimii ani, cărţile lui s-au vândut în 1,7 milioane de exemplare în întreaga lume, fiind traduse în germană, olandeză, italiană, greacă şi portugheză. Printre cărţile sale se numără: Manual para no morir de amor, Ama y no sufras, El arte de ser flexibile, Jugando con fuego etc.  


''Iubiri toxice'', Walter Riso
 Format carte: b5 130x200
Numar pagini: 240
ISBN: 978-606-587-019-2
Data publicatie: 02.04.2012

 Categorii: Carte academica, Umaniste, Psihologie/sociologie

Credem că iubirea este de neînvins şi uităm ceva esenţial pentru supravieţuirea acesteia: nu toate relaţiile afective sunt potrivite pentru bunăstarea noastră emoţională. Fie că ne place sau nu, câteva moduri de a iubi sunt de-a dreptul insuportabile şi obositoare.

Tipologiile afective disfuncţionale prezentate în această carte au fost studiate cu ajutorul celor mai recente descoperiri în psihologia clinică cognitivă şi în alte discipline asemănătoare, dar şi prin mijlocirea a nenumărate cazuri extrase din diverse surse ştiinţifice şi din experienţa clinică a autorului.

Iubiri toxice se adresează oricui doreşte să-şi revizuiască viaţa amoroasă şi să transforme iubirea într-o experienţă satisfăcătoare.

Walter Riso porneşte de la premisa că a iubi nu înseamnă a suferi. Avem dreptul să fim fericiţi.

 ''Cararea cuiburilor de paianjen'', Italo Calvino
 Format carte: b5 130x200
Numar pagini: 144
ISBN: 978-973-724-356-0
Data publicatie: 18.04.2012
Colectie: Strada Fictiunii Clasic

Categorii: Carte generala, Beletristica, Strada Fictiunii

În Italia fascistă, în plin război mondial, Pin, un băiat fără prieteni sau repere, încearcă să se agaţe de cei mari, de obiceiurile şi obsesiile lor ciudate, care îl fascinează: arme, băutură, sex, crime. Rămas doar cu o soră prostituată faţă de care se simte complet înstrăinat, Pin îşi găseşte pentru scurt timp refugiul într-o tabără de partizani, închegată din personaje pitoreşti şi tragice în acelaşi timp: Văru’, Pişichieru’, Şchiopu’, Piele.

Martor al naturii ipocrite şi nestatornice a adulţilor, Pin nu-şi doreşte decât să găsească un prieten adevărat, căruia să-i poată împărtăşi marele său secret: locul magic, ascuns, în care păianjenii îşi fac cuib. O asemenea aşteptare, izvorâtă din puritate copilărească, se dovedeşte greu de satisfăcut, dar nu şi de înăbuşit.

Italo Calvino s-a născut în 1923, în Cuba, într-o familie cu origini italiene. La douăzeci de ani, a refuzat serviciul militar şi a fugit în munţi, apropiindu-se de gruparea comunistă, apoi s-a înrolat în Rezistenţă şi, timp de aproape doi ani, a luptat în Alpi. Întors la Torino, a abandonat Facultatea de Agricultură în favoarea Facultăţii de Arte şi a început să lucreze la faimoasa Editură Einaudi, alături de Cesare Pavese, care îi va deveni prieten şi mentor. Italo Calvino a debutat cu Cărarea cuiburilor de păianjen (Il sentiero dei nidi di ragno, publicat în 1947 şi distins cu Premiul Riccione; ALLFA, 2012), roman cu neaşteptat succes la public. Acestuia i-a urmat Ultimo viene il corvo (1949, povestiri), I giovani del Po (1951, roman), Vicontele înjumătăţit (Il visconte dimezzato, 1952, fabulă).

În 1957, revoltat de atacul Uniunii Sovietice asupra Ungariei, a ieşit din Partidul Comunist. De-a lungul vieţii, a practicat gazetăria, s-a afirmat în cinema şi teatru, a compus muzică de operă, a frecventat cercurile literare postbelice. Printre cele mai importante opere de ficţiune ale lui Calvino se numără:  Ultimo viene il corvo (1949),  Il barone rampante (1957), Il cavaliere inesistente (1959), Castelul destinelor încrucişate (Il castello dei destini incrociati, 1969), Iubiri dificile (Gli amori dificili, 1970), Oraşele invizibile (Le città invisibili, 1972; ALLFA, 2011), Dacă într-o noapte de iarnă un călător (Se una notte d΄inverno un viaggiatore, 1979). A primit numeroase distincţii literare, atât în Italia (Premiul Feltrinelli, 1973, pentru Oraşele invizibile), cât şi în America (membru al Academiei Americane), Austria (Premiul de Stat pentru Literatură Europeană), Franţa (Légion d`honneur). În 1985, anul morţii sale, Italo Calvino era cel mai tradus autor italian al tuturor timpurilor.

Dati click pe copertile cartilor daca doriti sa aflati mai multe detalii despre acestea. :)

2 comentarii:

Spune-ti parerea! ;)