joi, 21 iunie 2012

Castigatorul concursului Libris ''Lectura-calatorie interioara''

De fapt, e castigatoarea concursului. A fost foarte, foarte greu de ales. In ce situatie m-ati pus, oameni buni! Ati creat niste compuneri superbe, mi-a fost incredibil de greu sa decid care e castigatoarea. Se pare ca au participat numai oameni talentati, care iubesc sa citeasca si care stiu sa calatoreasca in interiorul lor prin intermediul cartilor. Am citit si recitit compunerile de foarte multe ori, iar pana la urma...

Castigatoarea este Patrascu Marina!


Si compunerea Marinei...


Lectura – călătorie interioară

Si am cazut in mine din adancimile ametitoare ale propriei minti. Am tot cazut. Fara oprire, fara destinatie. M-am inecat in tot ce era mai jos de constientizare. M-am inconjurat de suflet si de aer si de prejudecatile ce imi erau inradacinate in sange. M-am invelit in ele ca intr-o patura de lana, simtind intepaturile fine ale materialului, transformand disconfortul in confort, invaluindu-ma in obisnuinta. Mi-am gasit batai de inima si sentimente pe care nu le simteam si care nu imi apartineau. Si atunci a fost momentul cand nu am mai vazut paginile.

Simteam copertile reci pe pielea zgariata a genunchilor si degetele mele frunzareau hartia, creandu-si o colectie de cicatrici neimportante. In mine, se dadea lupta. Intre imaginatie si realitate. Intre bine si rau. Intre credinta si necredinta. M-am inecat din nou, cand am cazut si mai adanc, spre taramuri pe care nu stiam ca pot sa pasesc. Vazand lucruri pe care ochii mei refuzau sa le vada. Dorind dorinte care nu imi apartineau si care nu ma lasau sa respir ziua si sa dorm noaptea.

Am trait o mie de povesti diferite ca milioane de personaje anonime. Am cazut in mine imbracata in nume, cu trecuturi sordide impletite in par, strangand in pumni vise ce nu imi purtau semnatura. Am dus la indeplinire sarcini la care nu eram obligata si am iubit deopotriva copii si adulti pe care nu ar fi trebuit sa ii iubesc. Mi-am plimbat degetele pe nenumarate cuvinte de final si dincolo de pleoape am urmarit sfarsituri si sfarsituri. Am dezlegat nedreptati si le-am creat din nou, am doborat greutati doar pentru a le urma altele. Si cadeam tot mai adanc in mine si in mine, pana cand nu a mai fost vorba de file si de pagini.

Incepeam sa ma constientizez. Dincolo de tot, ma inventam. Dincolo de ratiune si simtire. Dincolo de mandrie si prejudecata. Dincolo de divergenta, de revelatii si de jocuri crude si de neinteles. Ma creionam vag la inceput, apoi eram din ce in ce mai atent conturata. Undeva, in spatele a o mie de fantezii, ma defineam. Ma gasisem in inecarea mea intr-o fiinta necunoscuta ce se dovedise a-mi apartine pe deplin.
Am mers pe drumurile propriei inimi si am creat din sentimente simtaminte proprii. Am gasit in suflet seminte de iertare si puterea de a accepta ca sunt capabila greselii. Am croit pentru mine idealuri si aspiratii si valori de viitor pe care le gasisem in trecut pe alte pagini. Mi-am pictat vise de noapte si vise de zi, dorinte pentru azi si dorinte pentru maine. Mi-am pus termene si stavile in cale si am trecut peste ele.

M-am definit ca fiinta. Am descoperit raritatea. Frumusetea adevarata si neadevarata. Am individualizat un suflet, asa cum culegi capsuni din zapada. Stiind ca nu ar trebui sa se afle acolo, dar neputand sa infrunti realitatea. Dincolo de fantezii si de pagini, eram eu. Am cazut adanc in mine, m-am invelit in paturi si m-am cules pe mine insami. La final, nu mai era decat o carte, cu coperti tocite si pagini sfaramicioase. Cartea mea, in care nu scriam decat eu si pe care nimeni nu avea sa o citeasca vreodata.


 Nu-i asa ca e o compunere superba?

 Felicitari Marina! Ai castigat cartea pe care ti-o doreai, numai trimite-mi un mail cu linkul de pe Libris sa stiu care e. :)) Sa nu uiti sa trimiti prin email pe ramona.balaban@yahoo.com si adresa ta completa(inclusiv cod postal, nr. tel.)

 

Dar pentru ca si compunerile Silviei Burciu, Cristinei Floroaica si Simonei Mihalache mi-au placut foarte mult, le dau acestora sansa de a citi una din seriile puse ca premiu in concursul ''Books I'll never forget''. Fetelor, trimiteti-mi pe email seria dorita, ca sa v-o pot trimite.

 

UPDATE: Pentru ceilalti participanti: ati vrea o carte ebook din biblioteca mea virtuala? Daca da, voi crea o lista cu cartile disponibile si veti putea alege de acolo cate doua carti de fiecare. 

 

 De asemenea, as dori ca toti participantii sa-mi spuna intr-un comentariu la aceasta postare daca sunt de acord sa public si compunerile lor, pentru ca, asa cum am spus, toate au fost foarte frumoase si bine gandite si ar fi pacat sa nu se bucure de ele si alti cititori.

 Multumesc nespus de mult Librariei Online Libris, o librarie extraordinara, cu o foarte mare varietate de carti in limba romana, dar si in limba engleza

21 de comentarii:

  1. nu stiu daca compunerea mea ti-a placut , dar o poti posta

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-au placut toate, dar din nefericire a trebuit sa aleg doar una. :( Mi-ar fi placut sa ofer tuturor cate un premiu palpabil, dar acest lucru nu e posibil. :(

    RăspundețiȘtergere
  3. La cât de rău mi-a mers azi, nu mă așteptam să și câștig. Dar să știi că apreciez mult că ne-ai dat acel premiu compensator. Ești o fată minunată.
    Cât despre compunere, o poți posta cu cel mai mare drag.
    Îți mulțumesc încă o dată pentru șansă și am să-ți trimit seria pe care mi-o doresc prin email.

    Te pup. O seară frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Smiling Miss, vor veni si zile mai bune, sa stii. Nu e totul pierdut. Cum am spus, mi-ar placea foarte mult sa va recompensez pe toti cu carti palpabile, pentru ca stiu ca toti le iubiti, asa cum le iubesc si eu.
    Si mi se frange inima cand vad cat de mult munciti si nu pot sa va recompensez pe toti cu premii pe merit.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu vreau !
    Multumim mult ! Esti foarte dragutza ! Esti printre singurele persoane care raspund mereu la comentarii , te apreciez mult ! Cand reusesc sa fac blogroll te voi adauga !
    O seara placuta !
    Felicitari tututor !
    Superba compunerea !

    RăspundețiȘtergere
  6. @Luckybooks, multumesc, esti foarte draguta. Acum creez lista de carti. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ești o dulce oricum. :*
    Mulțumim!>:D<
    P.s: nu am mai văzut un administrator căruia să-i pese și de ceilalți participanți.
    Mă bucur mult că ți-am găsit blogul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi voi posta si eu compunerea pe blog , pozele de fapt .Multumesc mult !

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu aveti pentru ce. Voi ati muncit si macar o mica rasplata meritati.

    Si eu particip la concursuri, si stiu cat de rau e cand privest postarea cu rezultatele concursului si vezi ca ai asteptat atat de mult ca sa vezi ca iar nu te-ai ales cu nimic. Deci, e mai mult ca sa-mi potolesc constiinta, care e al naibii de afurisita. :))

    Totusi, va spun ca eu am citit cartile mele preferate in format e-book si dupa ce mi le-am cumparat, sa le am in biblioteca, nu mi-au mai placut atat de mult. Ciudat, dar cred ca si ele pot oferi aceeasi placere pentru lectura si aceleasi trairi ca si cartile normale. De aceea trebuie neaparat sa-mi cumpar un kindle. :D

    Ok, am vorbit cam mult, dar va multumesc mult fetelor pentru cuvintele voastre frumoase!:*

    RăspundețiȘtergere
  10. nu ai vorbit mult , poate o sa te superi dar cred ca nici kindle-ul nu se compara cu cartea . cea mai frumoasa lectura este cea clasica , ritualul intoarcerii paginii ... nici nu am cuvinte sa descriu ...
    multumesc si eu pentru cuvintele frumoase !

    RăspundețiȘtergere
  11. Hehe, nu ma supar deloc:)) Numai ca e greu sa cari toate cartile, eu am mereu o gramada de carti de carat de colo colo, mai ales ca am doua locuri pe care le pot numi ''acasa'', la distanta de 40 de kilometri, si cu e-book-urile imi vine mai usor.

    Dar ai dreptate, e mai frumos ''ritualul'' clasic.

    RăspundețiȘtergere
  12. Superbă compunerea :X Felicitări!

    Îmi pare rău că nu am avut timp să compun şi eu, dar, ei, oricum nu aş fi câştigat :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc mult pentru ocazia de a putea citi una din seriile e-book :) si poti sa postezi compunerea mea :) Personal si eu sunt pentru formatul clasic, desi nu neg ca de multe ori cand mi-a placut mult serie si n-am gasit-o pe toata in format de hartie am citit-o in format pdf. Acum vorba ta va trebuie sa-mi cumpar un kindle :) ZI-mi si mie te rog ce program iti trebuie ca sa poti citi kindle pe pc? O sa-ti trimit un mail cu seria pe care mi-am ales-o adica Jocurile Foamei. Multumesc mult inca o data si sa ne incanti in continuare diminetile cu articole faine pe care le savurez alaturi de ceasca cu cafea :) pupici

    RăspundețiȘtergere
  14. deosebita compunerea. ininial nu aveam timp sa o citesc si am citit-o din email. ochii pur si simpu citeau, absorbeau cuvintele.
    bravo marina! :)

    RăspundețiȘtergere
  15. @Rose, stii cum se spune, never say never!:D

    @Cassady, multumesc, esti foarte draguta. Eu sper sa dau drumul la articole cat mai interesnte de acum, mai ales ca am intrat in vacanta si am mai mult timp la dispozitie.
    Cat despre carti, pentru ele ai nevoie de Kindle for PC, un program gratuit pe care il poti descarca de pe amazon.com , pentru ca e programul lor. De asemenea, cred ca la instalare o sa ai nevoie de username si parola contului de amazon. Daca nu ai, iti poti face unul, e avantajos, mai ales ca zlnic poti descarca gratuit o multime de carti. Daca mai ai intrebari, nu ezita! Succes!

    @Cristinab, eu prima data cand am citit-o, daca vrei sa ma crezi, mi-au dat lacrimile. Eu cred ca Marina a reusit sa surprinda foarte bine esenta calatoriei interioare cu ajutorul cartilor si de aceea am crezut ca merita sa castige.
    Voi posta astazi si celelalte compuneri, mai am nevoie de confirmari, dar cand o voi face, veti vedea ca toate compunerile sunt frumoase, fiecare are acel ceva special.

    Ok, iar am scris un roman:)) Vorbareata sunt de la o vreme. :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Felicitări pentru concurs !! foarte frumos :*:*

    Am şi eu ceva pentru tine la mine pe blog :*:*

    http://noi2siunblog.blogspot.com/2012/06/si-timpul-trece.html

    RăspundețiȘtergere
  17. Bună, Ramona!
    Îmi cer scuze că am uitat să-ți trimit confirmare pe email, dar am uitat. Te anunț că am urmat pașii propuși de tine, mi-am făcut cont pe Amazon, iar acum Kidle merge perfect.
    Aștept să termin niște cărți, apoi mă apuc de ”Jocurile foamei”.

    Îți mulțumesc mult pentru ajutor.
    O zi minunată!

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu ai pentru ce, ma bucur ca merge. Lectura placuta!:)

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea! ;)