joi, 19 aprilie 2012

Despre ''Creatura''-Nely Cab si campania de publicare in limba romana

Irinna si Oana au pornit acum ceva timp campania de publicare a cartii ''Creatura'', scrisa de Nely Cab. Din ce am citit, pare o carte foarte buna si as fi super incantata sa o citesc si sa o vad la mine in biblioteca, dar mai ales sa stiu ca multi tineri de la noi din tara se vor putea bucura de ea in limba lor, romana. <3

Mi-am permis sa culeg cateva informatii de pe blogul fetelor(sper sa nu se supere:D) ca sa stiti cu totii despre ce este vorba.  

Descrierea cărţii “Creatura” de Nely Cab

  Când Isis Martin, o fată de 17 ani, începe să aibă probleme din cauza somnului, datorită faptului că o făptură înfricoşătoare îi bântuie visele, ea decide să o înfrunte. Dar ceea ce descoperă Isis este ceva diferit  de o entitate ameninţătoare.
  Făptura cu chip de om o asigură pe Isis că nu este doar o născocire a imaginaţiei ei. Nedoritoare să îi accepte mărturisirea, Isis îl convinge pe David să îi demonstreze că este real- o provocare pe care o acceptă bucuros.
  Fără să vrea, în visele ei, Isis descoperă existenţa tăcută a descendenţei divine, care fusese de mult timp uitată de oameni.
  Într-un orăşel bizar, undeva în sudul Texasului, această poveste o conduce pe Isis pe calea unei iubiri nepermise şi a unor adevăruri captivante care îi schimbă viaţa. Jurnalul lui Isis Martin va lăsa sigur fiecare cititor râvnind după mai mult..

Sunt mai mult decât un om şi mai puţin decât un om.
Sunt, prin nişte lucruri miraculoase, încă în viaţă.
Aceasta este povestea primei mele iubiri, povestea
vieţii mele de odinioară, şi povestea renaşterii mele...

Prolog

   Prima intrare în jurnal, ora 1:01 A.M.
   “Numele meu este Isis Martin. Am 17 ani şi sufăr de o problemă legată de somn. O figură întunecată îmi încalcă visele, făcându-mă să îmi fie frică să dorm. Învăt la liceul din Los Frenos, unde fac cursuri avansate pentru colegiu. Este dificil să mai rezist din moment ce dorm doar o oră sau două pe noapte.
    Astăzi am altă şedinţă cu doctorul Jameson. El este tatăl celei mai bune prietene a mea şi este singurul psihiatru din oraş. El mi-a sugerat să încep să scriu într-un jurnal pentru a elibera stresul şi poate, într-o bună zi, voi putea din nou să dorm. El spune că visul meu ce se repetă este doar o reflexie a fricii, dar este ceva ce îmi spune că el greşeşte. ”

   A doua intrare în jurnal, ora 12:14 A.M.
  “De ce mă superi în acest mod...vânându-mi visele şi călcând peste gândurile mele? Nu am făcut nimic pentru a te evoca, şi totuşi, tu vii la mine în fiecare noapte. Mă păstrezi sub ochii tai vigilenţi. Găseşti plăcere în frica mea? Nu am mai dus o viaţă normală de 3 luni.
   Ce eşti tu?
   Noaptea trecută, în visul meu, eram întinsă pe un câmp de flori fără nicio grijă. Încă pot simţi mirosul de mac. Când m-am întors să văd apusul stacojiu, erai acolo- din nou. De ce îmi e frică de tine din moment ce nu eşti nimic altceva, decât o siluetă neagră cu aripi undeva departe, jucându-te cu nervii mei?
  Trei luni fără somn le-am împărţit cu tine în subconştientul meu. Întâlnirile psihiatrice nu mă ajută cu nimic şi acum vor să mă drogheze. Am refuzat, bineînţeles. Am doar 17 ani, pentru numele lui Dumnezeu! Nu vreau să fiu dependetă pentru tot restul vieţii mele!
  Mama îmi analizează cercurile vineţii din jurul ochilor de fiecare dată când vorbeşte cu mine; este îngrijorată. Ce pot să fac dacă problema este doar în capul meu şi nicăieri altundeva? Te dispreţuiesc.

   A treia intrare în jurnal, 5:45 A.M.
  „Te-ai apropiat de mine noaptea trecută. Eram împietrită. Ai mârâit la mine şi apoi m-ai lăsat în pace. Te-ai întors pe câmp ca o bestie primitivă. Tot ce pot vedea este umbra ta întunecată şi strălucirea ochilor tăi.
  Te-am blestemat pentru o jumătate de noapte şi mi-am dorit să fi luat prescripţia doctorului. El spune că trebuie să mă conving pe mine însămi că tu nu eşti nimeni şi că vei rămâne întotdeauna un nimeni. Este uşor de zis. Panica pe care o simt când dorm este prea reală. Ştiu că sunt de vină pentru că o hrănesc. Cum poate cineva să trăiască la fel ca mine, treaz toată noaptea?

 
Recenzie

  Când Isis Martin începe să sufere de insomnie, căci în visele sale o creatură înfricoşătoare şi în acelaşi timp atrăgătoare o vânează, aceasta începe să meargă la un psiholog, care este de părere că totul se petrece doar în subconştientul ei şi că nimic nu este real. Dar ea ştie că doctorul este departe de adevăr, căci teama ei ajunge la apogeu şi este prezentă şi în viaţa de zi cu zi.
  După câteva luni în care noapte de noapte a fost trează, acceptă să ia nişte medicamente pentru somn, mai exact droguri. Astfel, după mult timp, ea reuşeşte să doarmă mai mult decât de obicei. Dar asta nu înseamnă că bestia nu o va deranja în continuare. În ciuda faptului că îi este extrem de frică, Isis face faţă provocării şi înfruntă creatura de o frumuseţea rară şi nemaivăzută. Ajungând la o discuţie contradictorie, Isis îl provoacă pe David să îi demonstreze că este real, după cum susţinea el.
  Ziua următoare, Isis are o mare surpriză şi îşi dă seama că s-a înşelat în privinţa naturii lui David, care este un zeu nemuritor. Între cei doi se înfiripă un strop de dragoste combinat cu o pasiune nestăvilită, care îi face pe amândoi să conştientizeze că sunt făcuţi unul pentru altul. Dar o dragoste ca a lor nu este permisă, pentru că David este un zeu, iar Isis este…mai mult decât un om şi în acelaşi timp mai puţin decât un om. Ea este o combinaţie între un nemuritor şi o muritoare, adică o creatură.
  Care o să fie consecinţele în urma încălcării regulilor şi ce se va întâmpla cu relaţia dintre cei doi? Vor trece ei mai departe sau vor renunţa fără luptă? Va afla Isis adevărul despre originile ei, sau va rămâne un mister, pentru totdeauna?

  O carte nemuritoare, pentru toate vârstele, ce te va ţine cu sufletul la gură şi îţi va demonstra ce este adevărata dragoste şi cum trebuie ea preţuită. Fanii seriei Twilight o vor devora!

Nota acordată cărţii: 5/5
Recenzie realizată de: Irina


 ''Odata se temea de visele ei. Acum se teme de realitate.'' 

Frumos, nu? Mie imi place ideea acestei carti, si sper ca si voua o sa va placa:D Daca recenzia Irinei v-a convins, nu uitati sa treceti si pe la ea si Oana, pe Ratacitori in lumea cartilor,  sa votati la poll-ul din dreapta paginii si sa lasati un comentariu sincer AICI, exprimandu-va dorinta ca aceasta carte sa apara si la noi. Va doriti, nu-i asa? Eu cred ca da, cartea merita atentia noastra, o merita din plin!


3 comentarii:

  1. Vaaai, merci muuult Ramona pentru postare. >:D< Ma bucur ca iti place ideea, crede-ma, cartea e geniala! :*

    RăspundețiȘtergere
  2.  Nu ai pentru ce!>:D< Si crede-ma nu mint, chiar as vrea sa citesc cartea asta, mai ales ca tie ti-a placut atat de mult. Am incredere in gusturile tale:D >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se pare interesanta si daca apare la noi probabil as citi-o si eu.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea! ;)