duminică, 1 aprilie 2012

Recenzie ''Frenezia''-Francesca Lia Block

Rezumat:
Olivia sau "Liv" asa cum prefera sa ii fie spus, este o adolescenta de 16 ani care a terminat liceul, viata ei nu este chiar asa de perfecta si nu se bucura de popularitate in orasul in care traieste.
Liv traieste o adevarat drama, la varsta de 13 ani atunci cand mama ei se intoarce de la vanatoare cu un lup sangerand. Infuriata, aceasta nu mai este perfect constienta de faptele sale si simte dorinta sa-si atace mama.
Dupa aceasta scena, Liv este nevoita sa ia medicamente pentru a-si stapani emotiile, alaturi de ea s-a aflat in momentele mai grele prietenul ei Corey, dar si bunul amic Pace.
Lucrurile incep sa se complice odata cu misterioasele crime ce terorizeaza micul orasel si momentul in care Olivia descopera cu adevarat ce se intampla cu ea .
Opinia mea:
Cartea am terminat-o in doar doua zile, probabil o terminam si mai repede, dar am avut mici probleme. Este oarecum o carte"educativa", pentru ca autoarea aduce in lumina rasismul.
"Frenezia" cuprinde povestile de viata a celor trei prieteni, Olivia, Corey si Pace, care lupta din rasputeri si prin orice metoda de a se integra intr-o lume care nu ii intelege pe deplin, ceea ce mi-a placut foarte mult.
Finalul insa nu a fost chiar pe placul meu, pentru ca totul s-a terminat brusc. Din punctul meu de vedere, sfarsitul merita inca putin continuat, probabil sa fie adaugate si alte detalii privind soarta celor doua personaje si viitorul lor.
Imi pare rau ca nu a fost mai lunga cartea, are doar 224 de pagini.
Citate:
,,L-am cuprins pe Corey pe dupa mijloc si mi-am pus mana de argint in dreptul inimii lui. Batea exact in ritmul inimii mele . Nu ma intrebam cine sunt. Stiam. "
"Asta-i dragoste, Liv. Când accepți totul la acea persoană."
"Fără dragostea și acceptarea ta, fără Corey, aș fi putut să fiu acolo unde ești tu. Dragostea este singurul lucru care ne poate salva".

 Cartea este scrisa de Francesca Lia Block si a aparut in Romania in 2012  la editura CORINT JUNIOR. Click AICI pentru a o comanda.

Recenzenta:-D-

8 comentarii:

  1. Acum am vazut ca sti tu ai facut la frenezia;))
     

    RăspundețiȘtergere
  2. Draguta recenzia:)
    Urmeaza sa citesc si eu cartea, sper sa fie o lectura frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce romantice sunt citatele,cred ca ma apuc si eu de carte zilele astea:d.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi s-a parut oarecum repezita povestea lui Pace. Si finalul nu a fost credibil din punctul meu de vedere... Per total insa mi-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da stiu .. ii lipseste ceva .. dar totusi este buna .. chiar daca nu e "completa" in unele privinte

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari pentru recenzie, iar venind vorba de carte chiar e subtire.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea! ;)