vineri, 6 aprilie 2012

Recenzie ''Invocarea''-Kelley Armstrong

 Rezumat:
Invocarea este primul volum din seria "Fortele raului absolut", scrisa de Kelley Armstrong.
Chloe Saunders nu este o adolescenta normala, ea vede oameni morti, iar viata ei este data peste cap atunci cand vede o fantoma la scoala. Ingrijorati de sanatatea mintala a fetei, tatal si matusa ei o trimit la Sanatoriul Lyle, pentru adolescenti cu tulburari mentale.
Aici intalneste trei fete:Tori, Rae si Liz, dar si trei baieti, Simon, Derek si Peter, care nu sunt simpli pacienti ai acestui Sanatoriu, fiecare dintre ei posedand abilitati iesite din comun.
Chloe este nevoita sa se adapteze si sa se inteleaga bine cu toata lumea, sa isi ia pastilele de fiecare data, consolandu-se cu gandul ca numai asa va putea iesi mai repede din Sanatoriu, revenind la vechea ei viata.
In urma unor evenimente mai neplacute, ajunge sa creada ca poate e intr-adevar schizofrenica, asa cum i-a fost spus, dar cu ajutorul unui "coleg din sanatoriu" descopera ca este de fapt necromanta.    
Insa dupa ce Liz este transferata la alt Sanatoriu, Chole constientizeaza ca trebuie sa iasa cat mai repede de acolo, dar cum? Va reusi oare? Ce secrete ascunde Sanatoriul Lyle?!

Opinia mea:
Nu am citit niciodata o carte cu un asemenea subiect, este unica. Nu cred ca am mai gasit o carte care sa contina necromanti, vrajitorii, samani, varcolaci la un loc.
Nu te plictiseste, te tine intr-un suspans continuu ceea ce este minunat. Cu siguranta voi citi si urmatoarele doua volume ale acestei serii, cat se poate de curand.

Citate:
„Numele meu este Chloe Saunders si viata mea nu va mai fi niciodata la fel ca pana acum.
Tot ce voiam era sa imi fac prieteni, sa cunosc baieti si sa continui sa fiu o adolescenta obisnuita. Dar nici macar nu mai stiu ce inseamna asta. Totul a inceput in ziua in care am vazut prima mea stafie − si stafia m-a vazut pe mine…"
"Daca existau stafii, asta inseamna ca nu exista rai? Eram cu toti osanditi sa bantuim pe pamant o vesnicie, ca umbre, sperand sa gasim pe cineva care sa ne poata vedea sau auzi?’’ 

 Necartonata
Format: 10,5 x 17,5 cm
Autor: Kelley Armstrong  
Traducere: Cristina Jinga
ISBN: 978-973-102-376-2
Editura: LEDA
Aparitie: 2011
Numar pagini: 336
Preț: 10.99 RON

Recenzenta:-D-


13 comentarii:

  1. Am citit si eu seria. Foarte frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu n-am apucat sa o citesc inca:D Urmeaza:D 

    RăspundețiȘtergere
  3. E superba seria, la momentul la care am citit-o chiar eram innebunita dupa ea:d

    RăspundețiȘtergere
  4. Este una din seriile mele preferate! O ador pur și simplu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu deja am inceput si al 2-lea volum..imi place foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu am citit seria..:x e superba..imi place mult de chloe:X

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca o tot laudati atat inseamna ca merita. Iar eu am amanat-o mereu, spre rusinea mea:))  Ba gaseam o carte interesanta la biblioteca, ba aparea ceva la Leda, si n-am mai ajuns sa citesc si eu seria. :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Merita Ramo .. sora mea citeste fara oprire de azi la 12-1 ...:))))

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce fain ca ai cu cine impartasi placerea asta... Eu trag de fratele meu si-i zic ''uite ce fain, asta sigur o sa-ti placa'' si el ''da, bine'', dar nu-i place sa citeasca, nici sa-l tai. :))

    RăspundețiȘtergere
  10.  E mai mic ca tine?
    Bieti mereu au fost reticenti la ale' cititului, umm eu nu am vazut baiat sa citeasca

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, e mai mic cu 2 ani, are 16:D Intr-adevar, baietii sunt mai reticenti, dar eu cunosc baieti carora le place cititul. Am vreo cativa si la mine in clasa, deci nu mi-am pierdut speranta:))

    RăspundețiȘtergere
  12.  E bine atunci:))macar tu ai vazut .
    Cine stie poate intr-o zi o sa citeasca si el ceva:>

    RăspundețiȘtergere
  13. Da, ''speranta moare ultima''!:))

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea! ;)