duminică, 8 aprilie 2012

Recenzie ''Pasiune''-Lauren Kate+Noutati din SUA despre soarta seriei ''Damnare''

‘’Pasiune” este al treilea volum din seria “Damnare” de Lauren Kate.

Rezumat:
In carte, Luce se aventureaza intr-o calatorie in trecutul ei, dorind sa gasesca ceva sau pe cineva care sa o poata ajuta la desfacerea blestemului care o condamna pe ea si pe Daniel, iubirea ei, la o eternitate de iubire neimplinita. Il intalneste pe Bill, un mic spiridus care o ajuta sa iasa din buclucuri si o ajuta sa intre in celelalte Luce din vietile ei anterioare si sa descopere misterul pe care Daniel, impreuna cu ceilalti ingeri, Arriane, Gaby, Cam si Roland l-au pastrat in legatura cu vietile ei anterioare. Daniel este pe urmele ei si incearca sa o ajunga din urma, dar nu reuseste deoarece intalneste diferite obstacole care il impiedica sa-si indeplineasca scopul. Cei doi se intalnesc numai in cer, unde Daniel este nevoit sa hotarasca daca va alege Iadul sau va alege Raiul. Pentru Daniel aceasta decizie ar putea fi definitiva si irevocabila, si astfel ar fi nevoit sa o paraseasca pe Luce, fata pentru care  a parasit totul. Insa aceasta decizie ar putea zgudui serios ordinea lucrurilor. Ce va alege Daniel? Binele sau raul? Lumina sau Intunericul?
Opinia mea:Dupa mine aceasta carte nu a fost cine stie ce reusita. Aveam asteptari mai mari de la aceasta carte. A fost putin plictisitoare pe alocuri, dar a meritat efortul deoarece finalul a fost WOW! Oricum si cuprinsul cartii a avut momente pline de suspans, unde nu mai puteai lasa cartea din mana.
Ce mi-a placut la aceasta carte: Ei bine, cred ca la aceasta carte mi-a placut cel mai mult faptul ca am reusit sa descopar trecutul si vietile anterioare ale Lucindei. Si cum cei doi reusesc sa ramana impreuna dupa cate s-au intamplat. Cum dragostea este mai puternica dacat orice.

Citate:
1.Luce...
“Nu”. Isi tinu ochii strans inchisi, in incercarea de a le bloca.
Lucinda..
Lucy..
Lucia...
Luska..
Ii era frig, era obosita si nu mai voia sa le auda. Macar de data asta isi dorea sa fie lasata in pace.
Luska! Luska! Luska!”

2.”Cand se trezi in seara aceea sub cerul brazdat de nori purpurii, Daniel simti. Era miezul noptii. Noapte in care ea avea sa moara. Isi curata nisipul de pe piele si incerca o tandrete ciudata in aripile ascunse. Inima ii zvacnea la fiecare bataie.
Era momentul.”

3.”-Atunci ramanem uniti? Cu totii?
In cele din urma, privirea lui se opri asupra lui Luce.
Cu toate ca nu isi putea imagina cum avea sa fie ziua de maine, Luce se cuibari in bratele lui Daniel si spuse:
-Intotdeauna.”

Copertă: cartonată
Format: 140 x 210 mm
Număr pagini: 336
Data apariţie: noiembrie 2011
ISBN: 978-606-600-613-2


Recenzenta: Carla Rofel 


Si noutatile...
*Trebuie sa mentionez ca ''Pasiune'' nu e ultimul volum al seriei ''Damnare'', acela e ''Rapture'', care va aparea pe 12 iunie 2012(in SUA). Mai trebuie sa mentionez cat de incantata sunt? Mie personal seria asta mi-a placut foarte mult, sunt adepta cartilor cu aer gotic, chiar daca mai gust din cand in cand si din cele comice sau chick-lit. Dar daca as alege preferatele mele, acestea sunt cu siguranta cartile gotice sau distopiile. Va las alaturi de coperta ultimului volum, pe care o cred superba. N-am cuvinte. :O

Descriere:
Cerul e intunecat si are aripi...
Ca nisipul dintr-o clepsidra, timpul se scurge pentru Luce si Daniel. Ca sa il opreasca pe Lucifer de la stergerea trecutului, ei trebuie sa gaseasca locul unde ingerii au cazut pe Pamant.

Forte intunecate sunt pe urmele lor, si Daniel nu stie daca poate face asta-sa traiasca doar ca sa o piarda pe Luce, din nou si din nou. Insa impreuna vor infrunta o batalie epica, care se va incheia cu corpuri lipsite de viata... si praf de ingeri.
Mari sacrificii se fac. Inimi sunt distruse. Si dintr-odata, Luce stie ce trebuie sa se intample.

Ea era menita sa fie cu altcineva decat Daniel. Blestemul care s-a abatut asupra lor a fost intotdeauna si numai  pentru ea-si pentru iubirea pe care ea a aruncat-o deoparte.
 Alegerea pe care ea o face acum va fi singura care va conta cu adevarat. In lupta pentru inima lui Luce, cine va castiga?

Uimitoarea incheiere a seriei ''Damnare''. Raiul nu mai poate astepta!
(traducerea a fost realizata de mine, Ramona Alexis)


sursa: laurenkatebooks.net

Deja fierb de nerabdare. :)) Si cum ar fi posibil sa fie altfel cand seria asta m-a tinut pe jar inca de la primul volum?  

6 comentarii:

  1. Cât de bine arată coperta! :x Abia aștept să apară și la noi! 

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, probabil va aparea cu o intarziere de 2-3 luni fata de premiera din SUA(nu stiu cat de repede se misca cei de la Litera), dar tot e ceva, macar stim ca va fi si un al patrulea volum:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac foarte mult copertile tuturor volumelor. Din pacate nu am citit cartile.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da ..trebuie sa recunosc ca cel mai mult la aceasta serie cand am cumparat-o au fost copertile:))..Au fost tare dragute...Abea astept ssa apara si volumul 4!!:X

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea! ;)