sâmbătă, 7 aprilie 2012

Recenzie “Ritualul” de L. J. Smith (“Cercul Secret” vol.1)

Rezumat:
                Cassie Blake, eroina cartii, isi petrece vara impreuna cu mama sa in Cape Cod. Aflandu-se pe plaja, se intalneste cu un baiat misterios, de care se indragosteste lulea fara sa stie de ce, si pe care il ajuta sa scape din buclucul in care se bagase. 
Drept multumire, baiatul ii daruieste o piatra albastruie cu desene cu trandafiri, numita calcedonie. Dupa toate acestea, cand ajunge acasa, Cassie este anuntata de mama ei ca sunt nevoite sa se mute in New Salem, orasul natal al mamei sale. Ii este greu la inceput sa se acomodeze cu noul ei stil de viata si cu noii ei colegi rautaciosi, insa reuseste sa ‘’supravietuiasca’’ rautatilor.
 Isi face prieteni, pe Diana, Laurel si Melanie, dar mai intai dusmani, pe focoasa si periculoasa Faye, beleaua principala peste care are ghinionul sa dea Cassie. 
Cassie descopera ca este vrajitoare si realizeaza ca este indragostita de baiatul de pe plaja, iar in noaptea initierii, cand este oficial introdusa in cercul vrajitoarelor, afla ingrozita ca baiatul de care e indragostita este iubitul celei mai bune prietene ale ei, ‘’surorii adoptive’’, Diana. 
In jurul acestei povesti, uneori romantice, alteori de groaza, se tes numeroase intrigi-in principal datorita lui Faye-si numeroase intrebari fara raspuns cu privire la posibila relatie a lui Cassie cu Adam. 

                Parerea personala:
                Dupa parerea mea, aceasta carte este una deosebita, deoarece povestea este unica, cititorul fiind atras de felul in care se desfasoara actiunea, neputand sa se opreasca din citit tot dorind sa afle cat mai mult.
               
                Ce mi-a placut:
                Mi-a placut faptul ca subiectul cartilor este altul decat vampirii si varcolacii. Aceasta a fost prima serie de carti cu vrajitoare citita de mine.
Dupa  “Cercul secret” este facut si un serial cu acelasi nume, dar este total diferit de carti. Va sfatuiesc sa il vedeti deoarece este foarte frumos.

 Citate: 
“-Cassie, nici nu stii cat de rau imi pare. Incearca sa intelegi, iubito, si sa te porti ca un adult. Stiu ca o sa-ti lipseasca prietenele tale. Dar ca trebui sa ne straduim amandoua sa ne impacam cat mai bine cu situatia.
Mama privea fix spre fereastra, ca si cum n-ar fi suportat sa se uite la Cassie.
-Cassie intepeni.
-Mami, ce vrei sa spui?
-Iti spun ca nu ne intoarcem acasa; sau, cel putin, nu acasa, in Reseda. Mergem acasa la mine, ne mutam cu bunica ta. Ea are nevoie de noi. Si o sa locuim acolo.”

 Format: 13 x 20 cm
             Autor: L.J. Smith  
             Traducere: Adrian Deliu
             ISBN: 978-973-128-355-5
             Editura: CORINTeens
             Aparitie: 2011
             Numar pagini: 288
             Preț: 39.90 RON


  “Cercul secret” de L. J. Smith este o serie alcatuita din 3 carti : “Ritualul”, “Captiva”, “Puterea” (cel putin atatea carti au aparut in Romania, in SUA a aparut si al 4-lea volum, numit ''The Divide'', si este scris de un autor fantoma).

Recenzenta: Elena Zaharia               

6 comentarii:

  1. Si eu am avut ocazia sa imi cumpar seria cu revista bravo..Imi plac mult cartile!:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu vol.2 si 3 tot cu Bravo mi le-am luat:">

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu le-am citit, dar poate am sa ma uit la serial ;))

    RăspundețiȘtergere
  4.  Am ratat cartile si acum imi pare rau:(. Oricum, tot fac rost de ele si poate le citesc dupa ce ma uit la serial:D.

    Dee.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea! ;)