luni, 2 aprilie 2012

Recenzie "Ultimul cantec"-Nicholas Sparks


Rezumat:
Viata lui "Ronnie" se schimba radical in momentul in care parinti ei decid sa divorteze , tatal ei mutandu-se in Carolinna de Nord. Ronnie nu a mai vorbit cu tatal ei de 3 ani, insa parintii sunt de parere ca ea si fratele ei sa isi petreaca vacanta de vara alaturi de tatal ei, in casa linistita aflata la doi pasi de plaja.
Adolescenta nu pare incantata de aceasta idee, dar brusc vacanta fortata de parinti devine mult mai interesanta cand il cunoaste pe Will si devin prieteni.
In decursul lunilor petrecute in Carolinna, viata lui Ronnie devine cat se poate de frumoasa, relatia cu tatal ei imbunatatindu-se considerabil, iar cea cu Will desfasurandu-se intr-o maniera romantica.
Tanara afla in finalul cartii motivul real al acestei vacante alaturi de tatal ei, este ultima pe care o mai poate petrece alaturi de acesta, datorita faptului ca este diagnosticat cu nemiloasa boala:cancer.
Zilele trec cu o viteza alarmanta pe langa Ronnie, stiind ca tatal ei se va stinge din viata in urmatorele luni, iar persoana care a inteles-o ce-l mai bine in aceea vara, Will, va pleca.

Opinie personala:
Cartea aceasta este geniala!O lectura minunata plina de iubire totusi cu un final tragic, care la sfarsit iti "smulge" cateva lacrimi.
O poveste de viata frumos redactata si la care nu te plictisesti la nici o pagina, din punctul meu de vedere nu ii lipseste absolut nimic.
Am trait un amalgam de emotii diferite la sfarsitul cartii, sentimentul de tristete, pentru ca soarta cruda nu iarta pe nimeni indiferent de statutul social sau suflet si pentru faptul ca stiu cu adevarat ce inseamna sa pierzi o persoana importanta din pricina acestei bolii, te trezeste la realitate, te face sa pretuiesti fiecare ora, minut,secunda.
O recomand, merita citita cu adevarat, va asigur ca o sa va placa, apoi urmariti desigur si filmul.

Citate:
"Exista tipi care cresc gandindu-se ca se vor aseza la casa lor la un moment indepartat din viitor si exista tipi care sunt gata de insuratoare imediat ce cunosc persoana potrivita. Primii ma plictisesc, in principiu pentru ca sunt patetici, iar ultimii, sincer, sunt greu de gasit. Dar eu sunt interesata de cei seriosi, si dureaza sa gasesti un tip ca asta si sa fiu si eu interesata de el. Adica, daca o relatie nu poate supravietui pe termen lung, de ce naiba ar merita sa investesc timp si energie pe termen scurt?"

"Viata, se gandi el, semana mult cu un cantec.
La inceput e misterul, la sfarsit e confirmarea, dar la mijloc sta intreaga emotie care face sa merite totul." 

Recenzenta:-D-

11 comentarii:

  1. Nu am citit cartea,dar am vazut filmul.Mi-a placut filmul,si cred ca si cartea ar fi la fel de draguta:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit si eu cartea; geniala! <3

    Criss (www.love-for-books.blogspot.com) :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Uau, acum chiar regret ca nu am citit-o .. trebuie sa o gasesc cat mai curand

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-a placut mult cartea asta:). Nu mi-a prea venit sa vad filmul(Miley, o detest!) insa pana la urma nu am regretat. Sunt superbe amandoua:).

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici mie nu imi place Miley acelasi sentiment de repulsie il am si eu dar...filmul e frumos la fel ca si cartea .. facand abstractie de ea:))

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-a placut povestea filmului. Cred ca este mai frumoasa cartea.Poate o sa o citesc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  7.  Nici mie nu mi-e draga, dar trebuie sa recunosc ca a facut o treaba buna cu filmul:D

    RăspundețiȘtergere
  8. De Nicholas Sparks am citit cateva carti, dar nu si pe aceasta. Ar trebui sa ii acord atentie pe viitor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mai sunt multe carti frumaose scrise de el:X

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu nu am mai auzit de alte carti scrise de el.:">

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea! ;)